Čelik prošao dalje u Kupu, a danas potvrdio raskid saradnje zbog kršenja discipline

Zeničani žele da se pravila poštuju

Čelik prošao dalje u Kupu, a danas potvrdio raskid saradnje zbog kršenja discipline

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

NK Čelik je jučer savladao FK Budućnost 3:1, te tako prošao u Kup BiH gdje će imati priliku igrati i protiv premijerligaša.

Zeničani su jučer savladali Banovićane, a danas saopštili vijest o raskidu saradnje sa jednim nogometašem.

Radi se o Faruku Piljugu. Navodno, Piljug je odbio da uđe u igri kada mu je to kazao trener Armin Duvnjak.

Ovom prilikom obavještavamo javnost da je zbog težeg prekršaja i kršenja disciplinskog pravilnika kluba, NK Čelik Zenica raskinuo ugovor s Farukom Piljugom.

Faruku želimo sreću u nastavku karijere!", stoji u objavi NK Čelik.

Zeničani već u subotu igraju meč šestog kola Prve lige FBiH, a rival će biti Rudar u Kaknju.

Oglasi

Pred ovaj meč zatražili su izuzeće sudijske trojke iz Sarajeva. Deni Ćatibović, glavni sudija, sinoć je također dijelio pravdu u Zenici i dobio brojne kritike navijača Čelika, ali i uvrede sa tribina.

Čelik se tim povodom oglasio.

Ovim putem obavještavamo javnost da smo, u cilju zaštite imena i integriteta NK Čelik Zenica, ali i nogometa kao sporta, od nadležnih komisija Nogometnog saveza FBiH zatražili izuzeće određenih službenih lica za predstojeću gostujuću utakmicu koju naš klub igra u subotu, 16.09.2023. protiv FK Rudar Kakanj.

Naime, kako bismo izbjegli novčane kazne za naš klub u slučaju detaljnog izvještavanja o imenima službenih lica i o razlozima njihovog izuzeća, obavještavamo javnost da smo sve neophodne detalje uputili na adresu Komisije za suce i suđenje NSFBiH.

Ovim putem naglašavamo da ni u kom slučaju ne želimo da naš klub bude dio zakulisnih igara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Otvoreno zagovaramo pošteno suđenje za sve klubove s ciljem da o sportskim rezultatima odlučuju samo igrači i struka, a nikako sudije i službenih lica, te ovim putem otvoreno pozivamo Nogometni savez FBiH da poduzme sve predostrožne mjere da spriječi lakrdiju u subotu, ali i na svim budućim utakmicama na svim terenima u državi!", istakli su iz NK Čelik.

Očekuje se da NS FBiH reaguje i promijeni sudije te pokaže da je tu za bolje nogometa u našoj zemlji, a nikako mešetara koji na sve načine bacaju ljagu na isti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Ciganija
1 1
Convict
Nek sve bude posteno pa ko koga prevari,idemo Celik.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi