Prvi čovjek FSBiH

Vico Zeljković objasnio otkaz Kodri i poslao mu poruku sreće

Midhat Šljivak

Meho Kodro od danas više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kodro je smijenjen odlukom Komiteta za hitnost, što je potvrdio prvi čovjek Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković.

Avantura Mehe Kodre na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine ponovo je trajala samo dvije utakmice. Ovom stručnjaku je uručen otkaz.

Odluku o smjeni Kodre pojasnio je prvi čovjek Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

"Na današnjoj sjednici Komiteta za hitnost NS/FS BiH nije usvojen izvještaj selektora BiH Mehe Kodre sa dvije posljednje kvalifikacione utakmice", navodi Zeljković i nastavlja.

Ugovorom je bila definisana odredba da ako izvršni organ NS/FS BiH ne usvoji izvještaj selektora, isti se jednostrano raskida. Shodno tome, Komitet za hitnost NS/FS BiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa gospodinom Kodrom."

"Dosadašnjem selektoru želim sreću u nastavku njegove karijere", poruka je prvog čovjeka FSBiH.

Podsjetimo, Meho Kodro je preuzeo bh. selekciju u augustu ove godine. Zamijenio je na klupi Faruka Hadžibegića koji je vodio četiri utakmice.

Otkaz Kodri stigao je nakon katastrofalne igre protiv Lihtenštajna (Pobjeda 2:1) i poraza od Islanda s 1:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ko će biti novi selektor nacionalnog tima Bosne i Hercegovine saznat ćemo u narednim danima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.