Halilhodžić: Zeljković me trebao nazvati u ponedjeljak, nije to učinio i sva priča je tu završena

Daleko je od klupe BiH

Halilhodžić: Zeljković me trebao nazvati u ponedjeljak, nije to učinio i sva priča je tu završena

E. Škorić

Vahid Halilhodžić se automatski pojavio kao prvi kandidat za novog selektora Bosne i Hercegovine nakon što je danas iznenada Nogometni savez naše zemlje smijenio Mehu Kodru.

Samo dva meča odradio je Kodro u svom drugom selektorskom mandatu na klupi Zmajeva.

Iako se činilo da će i pored loših izdanja protiv Lihtenštajna i Islanda ostati na klupi i za vrijeme oktobarskih utakmica u kvalifikacijama za Euro 2024., dobio je otkaz i sada svi nestrpljivo čekamo da vidimo ko će ga naslijediti.

Sportska javnost u BiH odmah je prstom uperila prema Vahidu Halilhodžiću, čije su nedavne izjave sugerisale da bi zaista mogao konačno preuzeti naš nacionalni tim.

Navodno je dogovoren sastanak do ponedjeljka između čelnika NFSBiH i Vahe. Spremni su mu čelnici Saveza bili spremni dati ugovor na pet godina sa najvećom mogućom platom i u potpunosti mu dati odriješene ruke da izabere sam stručni štab i da ima potpunu kontrolu.

Oglasi

Međutim, ne izgleda Vaha kao spreman da preuzme reprezentaciju BiH, a za SportSport.ba je rekao:

"Žao mi je što su se sa Mehom tako poigrali, nevjerovatno je šta se dešava u i oko reprezentacije. Što se tiče mog eventualnog dolaska, istina je da me predsjednik zvao i da smo dogovorili da se vidimo i popričamo. Bio je dogovor da me nazove u ponedjeljak, ali nije zvao i tu se sva priča završava", rekao je bivši selektor Obale Slonovače, Maroka i Japana za SportSport.ba i dodao:

"Još jednom, ne mogu da vjerujem da su se razišli sa Mehom Kodrom. Pa ne radi se o bilo kome, nego o čovjeku koji je neko ime u svijetu fudbala".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sudeći prema riječima legendarnog Vahe, ostat će samo pusti san brojnih navijača BiH da kormilo naše reprezentacije preuzme trenerski mag koji je čak tri reprezentacije uspio da plasira na Svjetsko prvenstvo.

Sljedeću utakmicu BiH igra 13. oktobra u Vaduzu protiv Lihtenštajna, a onda 16. oktobra dočekuje Porutgal u Zenici. Ostaje pitanje ko će u tim duelima sjediti na klupi Zmajeva kojima je ostalo jedino da kroz baraž izbore plasman na Euro 2024. godine u Njemačkoj.

Top Komentari

makelele
Nema igranja sa Vahom.
4 0
antiTrojkas
Vaha...pocinjes da serres Malo vise....pun mi je klinac takvih"patriota".Bio si igrac za 10,ali...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi