Zeljković sasvim iskren: "Dvije promjene poslije Peteva nisu..."

Prvi čovjel NFSBiH

Zeljković sasvim iskren: "Dvije promjene poslije Peteva nisu..."

E. Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je razočarala sve navijače i upisala je poraz na gostovanju na Islandu.

Nimalo dopadljiva igra i na kraju loš rezultat donijeli su nove nemire u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Po povratku u Bosnu i Hercegovinu izjavu za medije dao je prvi čovjek NFSBiH, Vico Zeljković.

Naravno prvo pitanje bilo je vezano za rezove koje je najavio Vico Zeljković odmah nakon utakmice koja je završena sinoć.

"Sigurno da nakon dvije utakmice ne možemo biti zadovoljni. Stvari se ne odvijaju onako kako smo mi željeli. Htjeli smo šest bodova iz ove dvije utakmice.

Oglasi

Ono što je dobro, je taj baraž koji imamo, a koji nije bio plan. Sa druge strane nije dobro što nismo ostvarili svoj plan, a to je da idemo direktno na Evropsko prvenstvo. Očekuju nas rezovi, promjene i analize. Ne samo za baraž, jer sigurno da poslije dvije promjene koje su bile, poslije Peteva, nismo dobili ono što smo očekivali. Momenat je da sjedemo i da vidimo šta i kako je dalje. Ne samo zbog baraža, nego zbog reprezentacije", rekao je Zeljković.

Pojavili su se natpisi da je Halilhodžić spreman pomoći reprezentaciji.

"U svakom slučaju, narednih dana ćemo uraditi određene stvari. Sutra ili prekosutra ćemo razgovarati sa Kodrom. Selektoru je teško. On je jako želio pobjede, tako da treba prije svega biti čovjek i spustiti strasti. Što se tiče kafe sa Vahom, mislim da će ona biti ostvarena", završio je Zeljković.

O kafi je govorio i Vahid Halilhodžić.

"Zvali su me na kafu, pitali mogu li pomoći. Popričat ću s njima da vidim kakva je situacija, Meho Kodro je tek izabran i ne može se ocijenjivati trener na osnovu dvije utakmice. Trebamo ga podržati", kazao je Halilhodžić na početku razgovora za SportSport.ba.

Halilhodžić nam je otkrio da će sastanak sa Zeljkovićem biti održan sljedeće sedmice pošto trofejni trener u BiH stiže zbog privatnih obaveza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Dolazim na naše prostore sljedeće sedmice, imam privatnog posla, već smo se vidjeli kad je bio žrijeb grupne faze Svjetskog prvenstva. Tražio je da sjedemo i popijemo kafu, a ja ću pomoći ipak je BiH moja država."

"U svakom slučaju sam neraspoložen i razočaran zbog rezultata, dat ću svoje mišljenje iako moje poznavanje ekipe nije baš najbolje jer nemam mogućnost da stalnog gledam utakmice", završio je popularni Vaha.

Top Komentari

SamoSiroki
Mi ko nešto ćemo napravit u baražu i to nas veseli.. Jeste naivni.. Nema od baraža ništa, na žalost
1 0
makelele
Vaha bi cudo napravio, samo da mu je dat da prema svojoj volji poziva igrače, a ne da mu drugi govore koga da pozove. Jedino tako ova reprezentacija moze ici prema naprijed.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi