Zasluženo priznanje za Kožulja

Dan nakon antologijske pobjede u Zrinjskom imaju novog razloga za slavlje!

Eldar Ganibegović

Prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, sinoć je još jednom ispisao svoju i historiju bh. fudbala, a dan nakon velike pobjede ponovo u Mostaru imaju razloga za slavlje.

U okviru 1. kola grupne faze Konferencijske lige sinoć su se u Mostaru sastali Zrinjski i AZ Alkmaar, a pobjedu je slavio rezultatom 4:3 bh. tim.

Gosti su na poluvremenu imali vodstvo od 0:3, ali je u nastavku uslijedila najljepša fudbalska priča ove sedmice u Evropi i naš tim je slavio veliku pobjedu.

Dan nakon meča, u Mostaru ponovo imaju razloga za slavlje, a to je zato što je Zvonimir Kožulj izabran za igrača sedmice u Konferencijskoj ligi.

Upravo je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine bio i najzaslužniji za preokret sinoć, jer je doprinio s dva gola i jednom asistencijom.

Krunoslav Rendulić ga je na teren poslao na početku drugog poluvremena umjesto Andrije Balića, a on mu se odužio na najbolji mogući način.

Prvo je u 48. minuti sjajno pogodio iz slobodnog udarca za 1:3, a taj detalj su iskoristili i administratori profila Konferencijske lige u objavi da je Kožulj izabran za igrača sedmice.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Dvadeset minuta kasnije asistirao je Ćorluki za 2:3, a u 81. minuti pogodio je za veliki preokret i pobjedu Zrinjskog .

Ne samo da je jedan bh. tim sinoć debitovao u Evropi, nego je to uradio na nevjerovatan način i zaslužio da se dugo priča o njemu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.