Možda i previše prepotentno: Da bi uzdigao sebe Jakirović omalovažio Rendulića!
FOTO: G. Mehkek/Cropix; A. Čaušević/SportSport.ba

Nakon pobjeda Dinama i Zrinjskog

Možda i previše prepotentno: Da bi uzdigao sebe Jakirović omalovažio Rendulića!

A. Čaušević

Trener Dinama Sergej Jakirović je u svom debiju u grupnim fazama evropskih takmičenja stigao do pobjede, baš kao i njegov bivši klub Zrinjski koji je izveo pravo čudo u meču protiv AZ Alkmaara. 

Kada je Bruno Petković zabio drugi gol iz penala Jakirović to nije mogao gledati, svjestan da se tim pogotkom trasira put ka prvoj pobjedi Dinama u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Na kraju su Modri isprašili Astanu sa ogromnih 5:1 te opravdali ulogu favorita za prolazak dalje u grupi u kojoj se još nalaze Viktora Plzen i Ballkani.

Nešto ranije u Mostaru, Jakirovićemo rodnom gradu, se dešavalo nemoguće. "Mali" Zrinjski je srušio "veliki" AZ Alkmaar i to sa poslije nevjerovatnog preokrata.

Gubili su Plemići na poluvremenu sa 0:3, a šta god im je na poluvremenu rekao Krunoslav Rendulić bilo je i više nego učinkovito pošto su u nastavku slavili sa 4:3.

Oglasi

Jedan od ključnih poteza je bilo uvođenje Zvonimira Kožulja odmah na poluvremenu koji je sa dva gola bio glavni protagonist historijskog trijumfa bh. prvaka.

Upitan o čudu Zrinjskog nakon pobjede Dinama, Jakirović je možda pomalo i prepotentno dio zasluga pripisao sebi.

"Gledao sam Zrinjski prvo poluvrijeme, a onda se Zrinjski ohrabrio kao kad sam ja bio trener i uspio je okrenuti", kazao je trofejni stručnjak.

Jakirović je svakako udario temelje današnjem Zrinjskom, ali teško se ne oteti dojmu da je ovom izjavom na neki način omalovažio i rad svog kolege Rendulića.

Jasno je da Plemići u nekim ranijim mečevima nisu ličili na sebe, međutim Rendulić je bio taj koji je protiv AZ Alkmaara povukao ključne poteze i donio pobjedu koja će se prepričavati godinama.

Bio je Rendulić pod određenom vrstom pritiska, čak se špekulisalo i o mogućem odlasku na klupe, ali je pobjedom nad favoriziranim Nizozemcima sebi osigurao ostanak na klupi, barem do sljedećeg "kiksa".

Zrinjski je za bh. standarde ljestvicu podigao zaista visoko i upravo iz tog razloga se poslije svakog neuspjeha u domaćem prvenstvu odmah počne špekulisati o trenerskoj promjeni. Da je to definitivno bespotrebno, pokazao je meč protiv AZ-a.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Ajde čaus ne provaljuj se, Profa je ljudina
1 0
user1690272632
Dere novinar ..Profa doveo Rendulića u Zrinju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi