Drmić briljirao

Jakirović ga prvo otpisao, danas mu dao šansu, uslijedio je spektakl

Midhat Šljivak

Sergej Jakirović je po dolasku u redove Dinama otpisao napadača Josipa Drmića. On je bio na transfer listi, trebao je ići u turski Gaziantep, ali se predomislio kada je saznao da je taj grad u blizini Sirije. Danas je dobio šansu da se pokaže protiv Rudeša u odsustvu Brune Petkovića i to je maksimalno iskoristio.

Josip Drmić danas briljira u dresu Dinama na meču protiv Rudeša. Dobio je po prvi put šansu od prve minute kod Sergeja Jakirovića i to je maksimalno iskoristio.

Iskusni 31-godišnji švicarski napadač uspio je postići hat-trick. Dinamo razbija Rudeš, a Drmić i Gabriel Vidović blistaju.

Vidović je poslužio Drmića koji svoj prvi pogodak postiže u 27. minuti meča. Do drugog gola Dinamo dolazi devet minuta kasnije, Vidović asistira, a Emreli zabija za 2:0.

U drugom poluvremenu ponovo su na sceni Drmić i Vidović. Mladi bh. reprezentativac Petar Sučić u 48. minuti dodaje do Drmića koji povećava prednost na 3:0, a pet minuta kasnije nakon dvije asistencije pogađa i Vidović (4:0).

Drmić je u 58. minuti došao do hat-tricka na asistenciju Emrelija, te je pet minuta kasnije svoje mjesto prepustio Sandru Kulenoviću.

Josip Drmić je do ove utakmice u ovoj sezoni odigrao svega 44 minute u HNL-u, a nakon ovog nastupa definitivno će Jakirović razmisliti o njegovim uslugama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Naravno, ovo su 31-godišnjem napadaču prvi pogoci ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.