Užasna noć za Romu

Mourinhova blamaža na Marassiju: Šuti, gleda u jednu tačku i ne trepće...

Haris Zilić

Nastavlja se užasan start sezone za ekipu Rome, a izabranici Jose Mourinha večeras su upisali težak i bolan poraz u šestom kolu na gostovanju na kultnom Marassiju. Domaća Genoa je razmonitrala Vučicu iz Rima i slavila rezultatom 4:1.

U petoj minuti start iz snova za domaće. Gudmundsson je na asistenciju Strootmana pogodio za 1:0.

Roma se vraća u 22. minuti, Cristante pogađa za 1:1 na asistenciju Spinazzole i svi su pomislili da nas čeka sjajna i neizvjesna fudbalska predstava, ali onda raspad Rome.

Do kraja prvog poluvremena Genoa postiže gol za 2:1, strijelac je bio Retegui u 45. minuti na dodavanje Thorsbya.

U drugom poluvremenu totalni nokaut Rome.

Thorsby u 74. minuti se upisuje strijelce i to je bilo 3:1, asistent kod ovog gola bio je Dragusin.

Roma u tim momentima kao da je nestala sa terena, a Messias u 81. minuti kroisti dodavanje Frendrupa i postiže četvrti gol za domaće i velikih 4:1.

Mogla je Genoa do još kojeg gola i da do kraja ponizi Romu, ali ostalo je do kraja 4:1. 

Noć koju će Jose Mourinho što prije zaboraviti, a u pojedinim momentima večeršanje utakmice samo je izgubljeno gledao u jednu tačku.

Roma nakon šest kola ima pet osovjenih bodova na 16. poziciji, Genoa je na 11. poziciji sa sedam osvojenih poena u šest odigranih kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 6. kolo:

Genoa - Roma 4:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.