Umjesto autobusa Mourinho parkirao tešku artiljeriju: Sedam puta su gosti vadili loptu iz mreže!

Empoli deklasiran na Olimpicu

Umjesto autobusa Mourinho parkirao tešku artiljeriju: Sedam puta su gosti vadili loptu iz mreže!

E. Ganibegović

Jose Mourinho poznat je kao trener koji preferira defanzivan stil igre. Za njegove ekipe često kažu da "parkiraju autobus", ali večeras je sve bilo dijametralno suprotno. U okviru 4. kola Serije A njegova Roma je s čak 7:0 deklasirala Empoli.

Već u drugoj minuti bilo je 1:0. Paulo Dybala je s 11 metara sjajno pogodio lijeve rašlje gola gostiju.

U osmoj minuti vodstvo je uduplano. Strijelac je bio Renato Samnches koji je sjajno glavom pogodio iz teške pozicije.

Deset minuta kasnije je moglo biti 3:0 kada je Paredes iz kornera pogodio stativu, da bi u 35. minuti Grassi postigao autogol za 3:0.

Roma do četvrtog gola dolazi u 55. minuti kada je svoj drugi pogodak na meču postigao Paulo Dybala sjajnim udarcem nakon solo prodora.

Mogao je kompletirati hat-trick četiri minute kasnije, ali je njegov šut iz slobodnog udarca odsjeo na prečki gola gostiju.

Oglasi

Empoli je do počasnog gola mogao u 67. minuti kada je Luperto s distance pogodio stativu, a onda je stigla kazna u vidu još tri gola.

Prvo je Cristante u 80. minuti pogodio za "petardu", da bi dvije minute kasnije svoje ime u strijelce upisao i Lukaku.

Konačnih 7:0 postavio je Gianluca Mancini koji je glavom pogodio nakon što se lijepo izborio za poziciju za šut.

Za Romu je ovo prva pobjeda u novoj sezoni nakon remija i dva poraza i 12. je na tabeli. Empoli je posljednji bez bodova i postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 4. kolo:

Roma - Empoli 7:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi