Timu donio prvi trijumf sezone

Tanka je linija između vrha i dna: U reprezentaciji BiH očajan, a u klubu se otimaju za njegov dres

Admin Čaušević

Da je u fudbalu tanka linija između nastupa u reprezentaciji i klubu potvrđuje i primjer bh. reprezentativca koji je u nacionalnom dresu očajan, dok je klupskom fudbalu njegov nivo forme zaista zavidan.

Novo reprezentativno okupljanje A selekcije BiH je vrlo brzo pošto popularne Zmajeve očekuju dvije utakmice i to protiv Portugala i Lihtenštajna.

Za očekivati je da se na spisku nađe i Ermedin Demirović koji igra odlično na startu nove sezone u dresu Augsburga.

Napadač čija se vrijednost procjenjuje na oko 12 miliona eura je u uvodnih pet mečeva Bundeslige upisao tri gola i tri asistencije što je svakako impresivan podatak.

U posljednjem kolu Demirović koji je je i kapiten svoje ekipe je bio dvostruki strijelac. Dva puta je tresao mrežu Mainza u svom najboljem izdanju ove sezone.

Poslije utakmice grupa navijača Augsburga je čekala Demirovića ispred tunela i doslovno se gurala samo da bi dobila njegov dres.

I dok se navijači njemačkg kluba opravdano otimaju za Demirovićev dres, pristalice BiH se nadaju da će 25-godišnjak konačno zablistati i u nacionalnom dresu.

Tokom septembarskih mečeva ofanzivno orijentisani fudbaler je bio starter protiv Lihtenštajna i Islanda, ali njegov nivo igre nije bio očekivan, štaviše imao je jedan ogroman promašaj.

Gledajući takmičarske mečeve Demirović je do sada skupio 12 nastupa, a postigao je samo jedan gol i to protiv Crne Gore u Ligi nacija u septembru prošle godine.

Do sada je ovaj fudbaler promijenio niz klubova, osim u Njemačkoj igrao je još u Španiji, Francuskoj i Švicarskoj, a član Augsburga je od prošle godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bila mu je dovoljna jedna sezona u ovom Bundesligašu da zadovolji ukuse klupskog rukovodstva i stekne povjerenje stručnog štaba i svlačionice pošto nosi kapitensku traku.

Očigledno je u međuvremenu postao i veliki ljubimac publike na stadionu WWK Arena pošto je svojim golovima protiv Mainza donio Augsburgu prvi trijumf sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.