Demirović i Kane obilježili kolo, Borussiji derbi protiv Wolfsburga

Bundesliga

Demirović i Kane obilježili kolo, Borussiji derbi protiv Wolfsburga

Edmir Škorić

U subotu je odigrano nekoliko utakmica peto kola njemačke Bundeslige. Augsburg je slavio na krilima bh. reprezentativca Ermedina Demirovića, Bayern je razbio Bochum, a derbi je u Dortmundu pripao Borussiji protiv Wolfsburga.

Bayern je na Allianz-Areni bio raspoložen i deklasirao je Bochum sa 7:0, a nakon samo 45 minuta sve je bilo gotovo jer su domaći imali 4:0.

Počelo je golom Choupo-Motinga u 4. minuti, a u 13. minuti Harry Kane je povisio na 2:0, da bi do kraja prvog dijela De Ligt i Sane dotukli nemoćne goste.

U nastavku Kane postiže još dva gola, dolazi do hat-tricka, u strijelce se upisao i Tel, pa je njemački prvak ponovo na vrhu tabele sa 13 bodova. Privremeno je to mjesto pripadalo Stuttgartu nakon što je sinoć u prvom meču kola slavio nad Darsmtadtom.

U Dortmundu je odigran derbi kola, a Borussia je teškom mukom ipak slavila protiv Wolfsburga sa 1:0. Iskusni Marco Reus je u nastavku postavio konačan rezultat.

Golom Wernera Leipzig je na teškom gostovanju u Moenchengladbachu savladao Borussiju sa 1:0, dok je reprezentativac BiH sa dva gola donio pobjedu Augsburgu protiv Mainza (2:1).

Hoffenheim je u Berlinu sa 2:0 savladao domaću ekipu Uniona. Subotnji program zatvorit će Werder i Koeln duelom u 18:30 sati.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U nedjelju se igraju preostala dva meča ovog kola, a sastaju se Bayer i Heidenheim u Leverkusenu, te Eintracht i Freiburg u Frankfurtu.

Sljedeće kolo igra se narednog vikenda, a derbi će odigati Leipzig i vodeći Bayern, a biće zanimljivo i u duelu Hoffenheima i Borussije Dortmund.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kako ima Osoba koji su opsjednuti Bayernom!!!! Da bog sacuva
0 0
Kako će sl.subotu da laipzig raspe bayerna ko fišek košpa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi