Aston Villa ubjedljiva protiv Brightona

I trener kojem se svi dive je u nevjerici: Sa Villa parka za Zrinjski stigla jasna poruka upozorenja

Admin Čaušević

Naredni evropski predstavnika Zrinjskog, Aston Villa, slavila je ubjedljivu pobjedu u prvom meču sedmog kola Premiershipa i to nad odličnim Brightonom, bilo je visokih 6:1.

Savršen dan na poslu imao je 27-godišnji Ollie Watkins koji je odigrao svoj najbolji meč u dresu Aston Ville te je kompletirao hat-trick.

Villansi su na svom Villa parku odigrali nevjerovatnih desetak minuta, pa su u razmaku između 14. i 26. minute tri lopte završile u mreži gostiju sa juga Engleske.

Watkins je golovima u 14. i 21. minuti zabio prva dva gola na meču, da bi pet minuta kasnije autogol postigao nesretni Estupinan.

Trener Brightona Roberto De Zerbi je čovjek o kojem se mnogo priča u posljednje vrijeme, čak se povezuje i sa Real Madridom, ali jednostavno nije imao rješenje.

Njegov izraz lica i nevjerica zbog primljena tri gola u kratkom vremenskom intervalu dovoljno govori kako je Aston Villa danas igrala.

Vratili su se Galebovi na startu drugog dijela kada je svoj prvijenac u Engleskoj zabio Fati i to je bilo sve od gostiju.

Do kraja meča izabranici Unaia Emeryja su uspjeli postići još dva gola. Watkins je majstorskim golom u 65. minuti kompletirao hat-trick. Gol pogledajte ovdje.

Sjajni Englez je učestvovao i kod petog gola domaćina pošto je upisao asistenciju Ramseyu koji je preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora, ali to nije bila tačka na i u današnjem meču.

Posljednji pogodak viđen je duboko u sudijskoj nadoknadi, tačnije u 97. minuti, a strijelac je bio Douglas Luis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Današnje fantastično izdanje Aston Ville je i kristalno jasna poruka upozorenja za Zrinjski uoči međusobnog duela u 2. kolu Konfernecijske lige u četvrtak od 21 sati u Birminghamu.

Ipak, Plemići su protiv AZ Alkmaara kada su gubili 0:3 i pobijedili 4:3 pokazali da ništa nije moguće te će sigurno pokušati kreirati novu senzaciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.