Jedan od aduta Zrinjskog u gostima kod Aston Ville bi mogao biti - dres!

Problem koji se mora riješiti

Jedan od aduta Zrinjskog u gostima kod Aston Ville bi mogao biti - dres!

Edmir Škorić

Engleski premierligaš Aston Villa ugostit će HŠK Zrinjski 5. oktobra u 2. kolu grupne faze Konferencijske lige, a tim iz Birminghama odavno se suočava s bizarnim problemom zbog dresova.

Nogometaši Aston Ville nedavno su u Konferencijskoj ligi poraženi u Varšavi od Legije sa 3:2. Poljaci su napravili malu senzaciju u grupi u kojoj je veliku senzaciju napravio aktuelni bh. prvak koji je pobijedio AZ Alkmaar sa 4:3 iako je na poluvremenu gubio 0:3.

No, dok AZ-ovi nogometaši ne pronalaze adekvatan alibi za poraz u Mostaru, nogometaši Ville prstom upiru prema tehničkom sponzoru, marki sportske opreme Castrone.

Kako prenosi britanski The Telegraph, igrači birmingemskog kluba nezadovoljni su trenutnim dresovima. To je zato što brzo upijaju znoj i zadržavaju vlagu do kraja utakmica.

"Igrači moraju da igraju u mokrim dresovima i to je problem koji treba riješiti. Ovo ne može trajati cijelu sezonu. Nakon 10-ak minuta igrači izgledaju kao da su skočili u bazen", rekao je anonimni izvor za britanske novine.

Oglasi

Daily Mail navodi da je vlaga bila posebno "vidljiva" tokom utakmice u Varšavi, kada se jasno moglo vidjeti igrače Ville kako su potpuno mokri.

Situacija je veoma problematična i za kompaniju Castore, koja je nedavno potpisala dugoročni ugovor sa Aston Vilom i od ove sezone ih snadbijeva svojim kompletima.

Kako navodi The Telegraph, proizvođač sportske opreme morat će što prije obezbijediti dresove od boljeg materijala kako bi se igrači ponovo osjećali ugodno na terenu. Nadamo se da to neće biti prije okršaja sa Zrinjskim, kada će Plemići tražiti još jednu senzaciju.

Castrone je relativno nov brend, koji također sarađuje s Newcastle Unitedom, Wolverhampton Wanderersom, Rangersom i Andyjem Murrayem. Za sada nema naznaka da će i drugi klubovi imati slične probleme sa dresovima.

Vrijedi dodati da je Newcastle imao ugovor sa Castoreom do 2027. godine, ali je iskoristio klauzulu i raskinuo ga. Nakon završetka tekuće sezone pridružit će se Adidasu.

Uprkos problemima sa opremom, Aston Villa se dobro snalazi na početku sezone. U Premier ligi je u šest mečeva dobila četiri i ima dva poraza, a sa 12 bodova je šesta na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U grupnoj fazi Konferencijske lige su izgubili od Legije, ali su u kvalifikacijama savladali Hibernian (ukupno 8:0). Večeras im slijedi meč s Evertonom kod kuće u Liga kupu, pa potom premierligaški duel sa Brightonom.

Treća uzastopna domaća utakmica u osam dana bit će upravo spomenuta sa Zrinjskim. Ona se igra 5. 10. u 21 sat. Zrinjski i Legia su lideri u grupi E sa po tri boda, dok će AZ i Villa tražiti svoje prve bodove na domaćim terenima u 2. kolu.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kyle8812
A teletabis portala bo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi