Samo da ovo ne vide u Birminghamu...

Aston Villa razbila hit Premiershipa, a Zrinjski provocira: "Mogu li to uraditi u Mostaru?"

Eldar Ganibegović

Aston Villa danas je na svom terenu razbila dosadašnji hit engleskog prvenstva, Brighton. Zrinjski, odnosno administrator društvenih mreža prvaka Bosne i Hercegovine, odlučio je da se našali i malo provocira engleskog velikana uoči međusobnih ogleda u Konferencijskoj ligi.

U okviru 7. kola engleske Premier lige Aston Villa je danas na svom terenu ugostila Brighton i slavila pobjedu rezultatom 6:1, a prvo ime utakmice bio je Ollie Watkins s tri gola i asistencijom.

Pomenuti igrač je doveo Aston Villu u vodstvo u 14. minuti, te sedam minuta kasnije duplirao vodstvo. Za 3:0 na poluvremenu autogol je postigao Estupinan.

Ansu Fati je dao nadu gostima u 50. minuti i smanjio na 3:1, ali je do kraja utakmice Villa zabila još tri gola i to preko Watkinsa, Ramseyja i Douglasa Luiza.

Poslala je tako Aston Villa veliko upozorenje u Mostar pred međusobni duel protiv Zrinjskog 5. oktobra u 2. kolu Konferencijske lige, ali ni prvak Bosne i Hercegovine nije ostao dužan.

Na jednoj od najpopularnijih balkanskih Facebook stranica, "Nogometne Ikone", objavljen je status sa sadržajem: "Sinko šta Aston Villa radi Brightonu..."

Dosjetni administrator Facebook profila Zrinjskog iskoristio je to da se našali i pošalje svojevrsnu provokaciju engleskom velikanu i to na engleskom jeziku, da ga bolje razumiju:

"Ali mogu li to uraditi u hladnoj i vjetrovitoj noći u Mostaru?"

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aston Villa u Mostar dolazi tek u šestom kolu u decembru mjesecu i velike su šanse da će i biti hladna i vjetrovita noć, a niko ne bi imao ništa protiv da i protiv njih Zrinjski napravi još jedno iznenađenje kao protiv AZ Alkmaara i, možda te noći, slavi i evropsko proljeće.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.