I trener kojem se svi dive je u nevjerici: Sa Villa parka za Zrinjski stigla jasna poruka upozorenja

Aston Villa ubjedljiva protiv Brightona

I trener kojem se svi dive je u nevjerici: Sa Villa parka za Zrinjski stigla jasna poruka upozorenja

Admin Čaušević

Naredni evropski predstavnika Zrinjskog, Aston Villa, slavila je ubjedljivu pobjedu u prvom meču sedmog kola Premiershipa i to nad odličnim Brightonom, bilo je visokih 6:1.

Savršen dan na poslu imao je 27-godišnji Ollie Watkins koji je odigrao svoj najbolji meč u dresu Aston Ville te je kompletirao hat-trick.

Villansi su na svom Villa parku odigrali nevjerovatnih desetak minuta, pa su u razmaku između 14. i 26. minute tri lopte završile u mreži gostiju sa juga Engleske.

Watkins je golovima u 14. i 21. minuti zabio prva dva gola na meču, da bi pet minuta kasnije autogol postigao nesretni Estupinan.

Trener Brightona Roberto De Zerbi je čovjek o kojem se mnogo priča u posljednje vrijeme, čak se povezuje i sa Real Madridom, ali jednostavno nije imao rješenje.

Oglasi

Njegov izraz lica i nevjerica zbog primljena tri gola u kratkom vremenskom intervalu dovoljno govori kako je Aston Villa danas igrala.

Vratili su se Galebovi na startu drugog dijela kada je svoj prvijenac u Engleskoj zabio Fati i to je bilo sve od gostiju.

Do kraja meča izabranici Unaia Emeryja su uspjeli postići još dva gola. Watkins je majstorskim golom u 65. minuti kompletirao hat-trick. Gol pogledajte ovdje.

Sjajni Englez je učestvovao i kod petog gola domaćina pošto je upisao asistenciju Ramseyu koji je preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora, ali to nije bila tačka na i u današnjem meču.

Posljednji pogodak viđen je duboko u sudijskoj nadoknadi, tačnije u 97. minuti, a strijelac je bio Douglas Luis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Današnje fantastično izdanje Aston Ville je i kristalno jasna poruka upozorenja za Zrinjski uoči međusobnog duela u 2. kolu Konfernecijske lige u četvrtak od 21 sati u Birminghamu.

Ipak, Plemići su protiv AZ Alkmaara kada su gubili 0:3 i pobijedili 4:3 pokazali da ništa nije moguće te će sigurno pokušati kreirati novu senzaciju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676213081
De Zerbi je teska *****a. Naslijedio savrseno uigram tim i taktiku od Pottera i kupi kajmak. Bice procitan ubrzo i ide mu sut karta u Seriu A
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti