Ponovo je na udaru

Teško je objasniti ono što je napravio Harry Maguire u posljednjim sekundama meča na Old Traffordu

Midhat Šljivak

Harry Maguire ušao je u igru u 87. minuti meča izmežu Manchester Uniteda i Crystal Palacea u kojem su gosti slavili s 1:0. Nažalost, ponovo se nije proslavio.

Manchester United doživio je novi poraz na Old Traffordu. Tri boda s Teatra snova odnio je Crystal Palace pogotkom Joachima Andersena iz 25. minute susreta.

Menadžer Crvenih đavola Erik ten Hag u finišu utakmice je napravio zanimljivu izmjenu. U 87. minuti u igru je ušao niko drugi do Harry Maguire.

Čovjek kojeg niko od navijača Uniteda ne voli vidjeti ni na slici uspio im je ponovo izvući živce i to u posljednjim sekundama utakmice kada je napravio još jedan potez za pamćenje u svojoj karijeri.

U posljednjim sekundama utakmice dobio je loptu iz auta, a zatim je uslijedilo dodavanje koje niko nije želio vidjeti. Umjesto u noge Garnachu defanzivac Uniteda je loptu poslao u aut.

Društvene mreže su naravno eksplodirale. Navijači Uniteda ne mogu da vjeruju da je ovaj čovjek još uvijek u klubu i da srlja iz greške u grešku.

Na udaru je i menadžer Erik ten Hag. Crveni đavoli izgledaju zaista loše, a i danas su promašili ogroman broj zrelih šansi.

Daleko je velikan s Old Traffroda od vrha tabele. Tek je na 10. poziciji i skupili su samo devet bodova iz sedam odigranih utakmica. Imaju tri pobjede i čak četiri poraza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Situacija na Teatru snova je ponovo alarmanta. Dosta je onih koji prozivaju i smjenu nizozemskog stručnjaka, posebno nakon izmjene iz 87. minute kada je na teren ušao Harry Maguire.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.