Andre Onana završava priču na Old Traffordu: Ime nasljednika već se zna i on je golman budućnosti
Foto - EPA

Suzuki velika želja Crvenih đavola

Andre Onana završava priču na Old Traffordu: Ime nasljednika već se zna i on je golman budućnosti

Midhat Šljivak

Andre Onana stigao je proteklog ljeta iz Intera u Manchester United na zahtjev menadžera Erika ten Haga. Kameruanc je plaćen nešto više od 50 miliona eura, ali se zbog njegovih poteza navijači velikana s Old Trafforda već hvataju za glavu. Već naredne sezone mjesto prvog golmana Crvenih đavola mogao bi zauzeti drugi čovjek, a to je mladi Japanac Zion Suzuki.

Andre Onana je već navukao ogroman bijes navijača Manchester Uniteda. Napravio je dovoljno loših poteza da u njega više niko nema povjerenja i navijači tima s Old Trafforda već pričaju o uzalud bačenih 50 plus miliona eura.

I dok se Kamerunac muči na Teatru snova, rukovodstvo kluba već razmišlja o drugom golmanu. Dopao im se mladi Japanac Zion Suzuki i vjeruju da bi on mogao biti dugogodišnje rješenje na mjestu golmana.

Pokušao je United već ovog ljeta dovesti ovog 21-godišnjaka. On ih je međutim odbio i otišao je u belgijski St.Truiden, kako bi sakupljao iskustvo.

Suzuki je jasno poručio da će u budućnosti biti sretan ako dođe u Englesku, ali da je odbio United zbog Onane. Nije želio biti broj dva.

Oglasi

"San mi je engleska Premier liga. Istina je da sam imao ponudu Manchester Uniteda, ali sam je odbio jer su doveli Onanu. Želim igrati i kada sam čuo da su ga doveli, odlučio sam odbiti ponudu", rekao je Suzuki i dodao je:

"Sigurno bih želio igrati za United, ali ovog sam se puta odlučio za Belgiju", istakao je mladi golman.

Zion Suzuki je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama. Otac mu je iz Gane, majka iz Japana, a on se odlučio nastupati za fudbalsku selekciju Japana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kompletnu omladinsku karijeru proveo je u ekipu Urawa Redsa, a trenutno je na posudbi u belgijskom Sint-Truidenu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1679055205
Ako je ovaj japanac i ja sam?
2 0
Tutumaca
Sto su trazili to su i dobili dobar je s nogom a ga jebu ruke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi