Nevjerovatne scene na Emiratesu - Cijeli stadion je 'eksplodirao' zbog Harryja Maguirea

Velike ovacije po ulasku u igru

Nevjerovatne scene na Emiratesu - Cijeli stadion je 'eksplodirao' zbog Harryja Maguirea

Midhat Šljivak

Čuveni defanzivac Harry Maguire (30) dobio je prve minute u Premier ligi ove sezone. Maguire je ušao u igru umjesto Lisandra Martineza u meču s Arsenalom i dobio je nezapamćene ovacije od strane kompletnog Emiratesa.

Harry Maguire je čovjek kojeg navijači Manchester Uniteda ne vole. Silno su željeli da mu vide leđa ovog ljeta, no on je usprkos određenim ponudama ipak ostao u klubu.

Čuveni defanziva koji je slavu stekao činjenicom da je najskuplji defanzivac svijeta i da pravi kardinalne greške već godinama unazad, pa nije čudo što ga navijači Crvenih đavola žele daleko od kluba.

Nije Maguire u prvom planu ni kod menadžera Erika ten Haga. Ipak, danas ga je u derbiju protiv Arsenala morao uvesti igru, a to se desilo u 67. minuti meča.

[twitter]https://twitter.com/G54002315/status/1698380250500018227[/twitter]

Oglasi

Ono što se desilo potom pamtit će se zauvijek. Kada je spiker pročitao ime Harry Maguire kompletan Emirates je 'eksplodirao' i na taj način je pozdravio ovog fudbalera.

Naravno, razlog su sve što je napravio na štetu Manchester Uniteda i na ovaj način navijači Arsenala žele da ga 'ohrabre' da pogriješi i danas.

Za Maguirea je ovo 176. nastup za Manchester United u čijem dresu je postigao sedam golova uz pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, on je u klub s Old Trafforda stigao 2019. godine iz Leicestera za rekordnih 87 miliona eura. Prethodno je igrao za Hull, Wigan i Sheffield United.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Skandiraju BUDUCEM KAPITENU..svaka cast navijacima AR567ALA..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi