Jako je razočaran

Tadić večeras uzdrmao cijelu Tursku: "Ne želim previše pričati, ali o ovome treba da se priča!"

Edmir Škorić

"Igrao sam vrhunski fudbal godinama i nikada prije nisam vidio ovako nešto", poručio je veznjak Fenerbahčea Dušan Tadić nakon utakmice u kojoj je njegov tim upisao novu ligašku pobjedu.

Fenerbahče je danas deklasirao Rizespor sa 5:0 u sedmom kolu i ovaj turski velikan ostaje na maksimalnom učinku. U strijelce se upisao i Edin Džeko, ali i Dušan Tadić, koji je nakon meča dao neočekivanu izjavu turskim novinarima.

"Iste stvari se dešavaju na svakoj utakmici. Ne želim previše pričati jer ne želim biti kažnjen, ali o tim stvarima treba pričati. Igrao sam vrhunski fudbal godinama i nikad nisam vidio ovako nešto", rekao je Tadić, dodavši:

"Ne volim govoriti o tim temama, ali svako bi se trebao pogledati u ogledalo i razmislit".

Izjava Tadića odnosila se na po njemu užasno suđenje, mada nije precizirao na šta se tačno odnosilo.

Što se same utakmice tiče, Srbin nije nezadovoljan, budući da je postigao gol i asistirao a njegov tim dao čak pet golova.

“Definitivno smo ostvarili važnu pobjedu. Bilo je važno i pobijediti i to postići dobrim stilom igre. Feneru ovo treba. Ako postignemo jedan gol, tražimo drugi, a kada postignemo 2. gol, tražimo treći. Uvijek idemo naprijed. Statistika je za svaku pohvalu za naše djelovanje na terenu, ali mi smo perfekcionisti. Uvijek razmišljamo o tome što možemo poboljšati. Moramo nastaviti ovim putem. Bit će velika utrka između nas i Galatasaraya, Besiktasa i Trabzonspora. Moramo učiniti sve da postanemo prvaci i hoćemo".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fener svoju fantastičnu sezonu nastavlja u četvrtak gostovanjem kod Spartaka u Trnavi u 2. kolu Konferencijske lige, a tri dana kasnije gostovat će ekipi Kasimapse u 8. kolu Superlige.

U ligi Fener ima 21 bod i jedini je do sada ostvario sve pobjede, dok Galatasaray ima 19, Adana Demirspor 14, a Besiktas 13 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.