Neshvatljiv promašaj Džeke, prije toga je Livaković spriječio sjajan gol Dala Varešanovića

Fener vodi u sjajnom meču

Neshvatljiv promašaj Džeke, prije toga je Livaković spriječio sjajan gol Dala Varešanovića

Edmir Škorić

Dosta uzbudljivo je ove sezone u turskoj Superligi, gdje Galatasaray i Fenerbahče, uz dužno poštovanje ostalima, vode borbu za titulu.

Istina je da će Bešiktaš i Trabzonspor vrebati šansu iz sjene, ali definitivno su Fener i Galata glavni favoriti za titulu.

U Turskoj odavno nije bilo zanimljivije pratiti prvenstvo, a naročito nama sa ovih prostora, budući da je u redove Fenera ovog ljeta pristigla balkanska kolonija na čelu s Edinom Džeko.

Upravo je naš as zatresao mrežu protiv Rizespora danas, ali je VAR poništio jer je jedan njegov saigrač prethodno igrao rukom.

Mogao je Edin ubrzo da opet zatrese mrežu, ali je loše zahvatio loptu iako se našao potpuno sam pred golom gostiju nakon poigravanja Dušana Tadića.

Oglasi

Prethodno je, u 23. minuti, Dal Varešanović bio blizu da donese gostima izjednačenje. Primio je bivši igrač Sarajeva loptu na prsa, a onda šutirao, ali je Dominik Livaković sjajno odbranio.

Dal je u završnici prvog dijela dobio i žuti karton, ali sigurno je da nas u nastavku očekuje mnogo uzbuđenja u jednoj od najboljih liga Evrope ako izuzmemo Lige petice.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fener je inače na poluvrijeem otišao s vodstvom od 1:0, a gol je postigao sve bolji Poljak Szymanski nakon nove asistencije Tadića.

U slučaju da Fener do kraja pobijedi, vratit će se na prvo mjesto i bit će jedini turski tim sa maksimalnim učinkom nakon sedam kola.

Top Komentari

nightcry
Dal je *****a, i jedan šut nema teorije da može sakriti svu uzaludnost njegovog prisustva na terenu !!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti