Fenerbahče je nastavio nestvaran niz pobjeda, a Edin Džeko se vratio u golgetersku formu!
Foto: Fenerbahçe SK

Novi gol Dijamanta i nova pobjeda Fenera

Fenerbahče je nastavio nestvaran niz pobjeda, a Edin Džeko se vratio u golgetersku formu!

E. Ganibegović

U okviru sedmog kola turske Super lige Fenerbahče je večeras u Istanbulu s 5:0 savladao Rizespor, a novi pogodak postigao je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

Istanbulski tim stigao je do prednosti već u trećoj minuti kada je na asistenciju Tadića pogodio Szymanski.

Dominantan je domaći tim bio i u nastavku utakmice, a do novog gola je stigao u 39. minuti. Osayi-Samuel je uzeo jednu loptu, lopta stiže do Freda koji ubacuje za Džeku, a ovaj pogađa za 2:0.

Uključio se, međutim, VAR. Provjeravao se začetak akcije gdje je Osayi-Samuel uzeo loptu, te je utvrđeno da je napravio faul i gol je poništen. 

[twitter]https://twitter.com/konuskero/status/1708479269305815107[/twitter]

Imao je nakon toga Edin Džeko još jednu veliku šansu i nije je iskoristio, da bi nakon toga Dominik Livaković na drugoj strani zaustavio pokušaj Dala Varešanovića.

Oglasi

Na 2:0 je Fener povisio u 47. minuti kada je mrežu zatresao Kahveci, a isti igrač je asistirao Edinu Džeki u 63. minuti za 3:0 i tada je sve bilo gotovo.

Dušan Tadić postiže svoj prvi gol u prvenstvu u 75. minuti, da bi u nadoknadi vremena King postavio konačnih 5:0 za najveću pobjedu Fenera u ligi ove sezone, a ujedno i najteži poraz Rizespora.

Edin Džeko je igrao do 77. minute kada ga je zamijenio Nayir, dok je kod gostiju do 46. minute igrao Dal Varešanović koji je u nadoknadi prvog dijela zaradio i žuti karton.

Oglasi

Što se tiče Edina Džeke, ovo mu je bio peti gol u šampionatu na sedmom nastupu, a ima i tri asistencije. Dodao je još dva gola i tri asistencije u četiri utakmice u pretkolima Konferencijske lige.

Nakon sedam kola Fenerbahče je prvi s maksimalnim 21 bodom, dok je Rizespor na sedmom mjestu s deset manje. U narednom kolu Fener i Džeko gostuju kod Kasimpaše našeg Harisa Hajradinovića, dok Rizespor i Varešanović dočekuju Samsunspor.

Prije toga Edin Džeko će s Fenerbahčeom 5. oktobra gostovati kod Spartaka u Trnavi u okviru 2. kola Konferencijske lige.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Super Lig, 7. kolo:

Fenerbahče - Rizespor 5:0 (Szymanski 3', Kahveci 47', Džeko 63', Tadić 75', King 90+3')

Top Komentari

user1676286668
Rušitelj fuabala u BH
1 0
Hix
Ćutolog
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi