FOTO: E. Dindić

Golijada u utakmici osmog kola Prve lige FBiH

Osam golova na Tušnju: Sloboda bez milosti prema ekipi Mladosti

Haris Zilić

U posljednjoj utakmici osmog kola Prve lige FBiH, Sloboda je na Tušnju dočekala fenjeraša na tabeli tim Mladosti iz Doboja kod Kaknja i slavila ubjedljivim rezultatom 6:2.

Prva prilika na utakmici viđena je u desetoj minuti, pokušaj Čivića sa distance, blokirala je to odbrana gostiju.

U 19. minuti slavlje domaćih navijača- Husejinović je sjajno asistirao, a Kapetanović pogodio za 1:0.

Sloboda je igrala lagano, koliko im i treba, a u 27. minuti Dilaver nakon dodavanja Beganovića pogađa za 2:0. Tri minute kasnije Mladost uzvraća iz prve prilike na utakmici, kurevija nakon kornera smanjuje na 2:1.

Golijada na Tušnju nastavljena je u 35. minuti. Dosuđen je penal za domaće, a Husejinović je bio siguran za 3:1 vodstvo Slobode i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča bez većih prilika u prvih 20 minuta. Izdvajamo pokušaj Čivića u 62. minuti, lopta je otišla pored gola golmana Mušije.

Nakon toga dva brza gola Slobode. Merdović u 70. minuti pogađa za 4:1, a Kalesić u 71. minuti za 5:1.

Debakl Mladosti u 83. minuti Bečak postiže autogol za 6:1, a konačan rezultat utakmice gosti postavljaju u 89. minuti. Za 6:2 pogodio je 

Prva liga FBiH, 8. kolo:

Sloboda - Mladost DK 6:2 (Kapetanović 19, Dilaver 27', Husejinović 35' (p), Merdović 70', Kalesić 71', Bečak (ag) 83'/Kurevija 30', Piljug 89')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

SLOBODA: Muminović, Beganović, Vulić, Mujkić, Husejinović, Dilaver, Delić, Čivić, Merdović, Hadžanović, Kapetanović.

MLADOST DK: Mušija, Kurevija, Hasić, Zec, Smolo, Sijamija, Kulović, Bečak, Begić, Grahovac, Selimović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.