Muminović nakon "čuda" protiv Željezničara: Tuzla ponovo živi za Slobodu!

Golman Slobode za SportSport.ba

Muminović nakon "čuda" protiv Željezničara: Tuzla ponovo živi za Slobodu!

Esmer Oštraković

Sloboda je sinoć na Tušnju eliminisala ekipu Željezničara iz KUP-a Bosne i Hercegovine i tako iznenadila sportsku javnost u našoj zemlji.

Jedan od junaka Slobode sinoć je bio golman Slobode Azir Muminović koji je ponovo imao sjajnu noć.

Sačuvao je Muminović svoju mrežu, a posebno se istakao u dva navrata u prvom poluvremenu kada je zaustavio šuteve igrača Željezničara.

Sinoć, velika pobjeda na Tušnju. Teško se moglo primjetiti da je Sloboda rang ispod Željezničara, a na kraju zaslužen prolaz protiv favorizovanog protivnika.

"Utakmica nam je došla možda u najboljem mogućem trenutku. Željo je u rezultatskoj krizi i to smo itekako znali iskoristiti. Sve ono što radimo u ligi gdje smo za sada maksimalni, prenijeli smo sinoć na utakmicu protiv favorizovanog protivnika i mislim da neću pogriješiti ako kažem da smo zasluženo prošli dalje. Skauting koji je naša struka odradila bio je zaista "milimetarski" precizan i sve to pomoglo nam je da napravimo pravo malo čudo sinoć na Tušnju. Naravno, veliki vjetar u leđa dali su nam navijači kojima posvećujemo pobjedu ostvarenu sinoć."

Oglasi

Imao si sinoć dvije fenomenalne odbrane koje su tvoju ekipu praktično ostavile u utakmici, čini se da si u najboljoj formi otkako si se oporavio od povrede?

"Može se reći da sam do sada u najboljoj formi. Vratio sam se da kažem na stare staze i za sad ide odlično. Drago mi je da mogu pomoći ekipi odličnim partijama ka ispunjenju cilja. Ne bih izdvajao sebe kao pojedinca, ali naravno da mi godi svaka pohvala. Zaželio sam se Tušnja, svoje publike, svojih Tuzlaka koji su očito prepoznali naš novi, zdrav projekat. Dugo nisam vidio ovakvu euforiju u našem gradu, jednostavno Tuzla ponovo živi za Slobodu."

Hoće li Sloboda ponovo biti odskočna daska za tebe? Razmišljaš li o Premijer ligi sa Slobodom ili o nekom "većem" transferu?

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Premijer liga sa Slobodom", jasan je bio Muminović.

Slobodi ide sjajno i u Prvoj ligi Federacije BiH gdje u sedam odigranih kola imaju isto toliko pobjeda i krupnim koracima grabe ka plasmanu u Premijer ligu BiH.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Nemojte se dizati,prvo onaj sin od predsjednika sad ovaj golman,zasluzeno ste pobjedili,Zeljo je bio bolji realno ali neka smo ispali,Sloboda odigrala pametno,muski i neka ste prosli,dabogda se vratili u premier ligu i da imate podrsku kakvu ste sinoc imali a ne ko prosle godine kad ste se odrekli Slobode,sad vam je sve poslozeno ovaj predsjednik radi dobar posao i samo ovako nastavite.TM87
1 0
kurjak
Ruku na srce Željo je imao izglednije šanse i Muminović jeste najzaslužniji za pobjedu Slobode.Da li je Željo poveo teško bi se Sloboda vratila.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi