Slavili pobjedu protiv Manchester Uniteda

Dugo u noć Istanbulom je odzvanjalo ime Maura Icardija, a snimci obilaze svijet

Esmer Oštraković

Ekipa Galatasaraya sinoć je napravile veliko iznenađenje u Ligi prvaka, te je na Old Traffordu slavila protiv Manchester Uniteda sa 3:2.

Prava ludnica viđena je na utakmici između ove dvije ekipe, a na kraju su razlog za radost imali gosti.

Dobro je počelo za domaćine, Hjolund u 17. minuti pogađa za 1:0, ali Galata uzvraća u 23. minuti kada je Zaha pogodio za 1:1 i žestoko proslavio pogodak protiv bivšeg kluba. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme donijelo je novi gol Hojlunda. On je u 67. minuti postigao gol za novo vodstvo svoje ekipe.

Ipak, Akturoglu brzo vraća turski tim ponovo u igru u 71. minuti pogađa na 2:2.

Nakon toga dosta drame. U 77. minuti Casemiro je dobio drugi žuti i Manchester United je ostao s igračem manje, a nakon te situacije Icardi je promašio penal za goste.

Do kraja ove nevjerovatne utakmice na Old Traffordu Galatasaray koristi igrača više u 81. minuti, Icardi se iskupio za promašen penal i pogodio za 2:3 što je bio konačan rezultat za veliko slavlje i veliki trijumf tima iz Istanbula.

Dugo se u Turskoj slavilo, a neki navijači Galatasaraya smislili su jako zanimljive načine za proslavu.

Tako su neki navijači izašli na prozore i balkone. Jedan od njih glumio je oficijelnog spikera, a ostali navijače na stadionu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dugo u noć su izgovarali ime Maura Icardija koji im je donio veliku pobjedu sinoć.

Kako je sve to izgledalo pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti