Zlatan Ibrahimović detektovao najveću Ten Hagovu grešku, a na to vjerovatno niko nije ni pomislio

Smatra da je to ključni problem

Zlatan Ibrahimović detektovao najveću Ten Hagovu grešku, a na to vjerovatno niko nije ni pomislio

E. Škorić

Eriku ten Hagu ne ide baš najbolje otkako je stigao u Manchester United iz Ajaxa, pošto ovaj tim nema dobre rezultate.

Trenutno United ne stoji dobro ni u prvenstvu, a naročito u Ligi prvaka, gdje je upisao dva poraza u prva dva kola.

I dok je onaj u 1. kolu u Minhenu od Bayerna donekle i očekivan, kada je njemački tim slavio s 4:3, jučerašnji u Galatasarayja na Old Traffordu (2:3) zaista niko nije očekivao.

Mogao bi United lako ostati bez nokaut faze Lige prvaka, a Ten Hag i bez posla. S Ajaxom je radio čuda, no Nizozemcu u Engleskoj jako loše ide. Zlatan Ibrahimović, koji je između ostalih igrao i za United i za Ajax, pokušao je objasniti šta je pošlo po zlu kada su u pitanju Ten Hag i njegov posao u Manchesteru.

Tokom intervjua za TalkTV, Ibrahimović je govorio o potrebi da se usvoji drugačiji pristup u Manchester Unitedu zbog kalibra igrača u klubu. Ipak, smatra da je Ten Hag tretirao igrače visokog profila kojima trenutno upravlja na isti način kao i njegov stari tim Ajax.

Oglasi

"Dolazak iz Ajaxa u United kao što je on to učinio je velika razlika - bio sam u oba kluba. Imate drugačiju vrstu discipline. Ajax je talentovan klub. Imaju najbolje talente u klubu, bez velikih zvijezda. Kakvo je iskustvo ovog trenera? Mladi talenti, a on dolazi u klub sa velikim zvijezdama. Ne mogu imati isti tretman kao mladi igrači", poručio je Ibrahimović.

Pod vodstvom Ten Haga United je nedavno zabilježio najgori početak sezone u ligi u posljednje 34 godine, a navijači su izviždali i njega i igrače nakon ligaškog poraza od Crystal Palacea kod kuće tokom minulog vikenda.

Za Ten Haga se smatralo da će biti dugogodišnje rješenje na Old Traffordu, nasljednik legendarnog Sir Alexa Fergusona, a već sada je jasno da će klub morati da potraži drugog čovjeka za tu poziciju.

United sada dočekuje Brentford u subotu u 8. kolu Premier lige, pa će imati lako gostovanje Sheffieldu nakon pauze, ali za ovaj tim očito ne postoje laki rivali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni vragovi su tek 10. na ligaškoj tabeli sa više samo devet bodova iz sedam odigranih utakmica. Stigli su da upišu već četiri poraza uz tri pobjede.

Čini se kako je već sada u prvenstvu dosta toga izbuljeno, iako bi tim sa nekoliko vezanih pobjeda lako mogao da se uključi u borbu za sami vrh, ali problem je Liga prvaka, gdje je tim na korak od eliminacije već nakon dva odigrana kola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi