Protivnik je Aston Villa

Plemići stigli u Birmingham: Slijedi najveće gostovanje u historiji bh. klupskog fudbala!

Eldar Ganibegović

Bosna i Hercegovina ove godine po prvi put u historiji ima predstavnika u grupnoj fazi nekog UEFA-inog takmičenja i to zahvaljujući svom prvaku, Zrinjskom. Na najbolji način je ona otvorena, a danas su Plemići stigli na najveće gostovanje u historiji bh. klupskog fudbala.

Prije 13 dana HŠK Zrinjski je u Mostaru igrao prvo kolo Konferencijske lige protiv AZ Alkmaara i napravio čudo - nakon 0:3 na poluvremenu pobijedio je 4:3 na kraju i izazvao sjajne reakcije diljem Evrope.

Iste večeri Aston Villa je iznenađujuće poražena i to rezultatom 3:2 u Varšavi od tamošnje Legije, a sutra se igraju utakmice drugog kola ovog takmičenja.

Uz dužno poštovanje AZ-u i Legiji, Aston Villa je najveći klub u ovoj grupi, pa s pravom možemo reći da je Zrinjski danas stigao u Birmingham, na najveće gostovanje u historiji bh. klupskog fudbala, ako uzmemo u obzir ime protivnika i nivo takmičenja.

Ekspedicija mostarske ekipe jutros je u 10 sati poletjela s mostarskog aerodroma ka birminghamu, a prije dvadesetak minuta je Zrinjski na Facebooku potvrdio da su uspješno i sletjeli.

Danas će biti održana press konferencija pred utakmicu kao i zvanični trening na Villa Parku, te će Krunoslav Rendulić otkloniti i posljednje dileme oko početnog sastava za sutrašnji meč.

Jasno je da je engleski tim veliki favorit na papiru, no to treba dokazati i na terenu protiv izuzetno motivisanih Plemića koji u Englesku sigurno nisu otputovali s bijelom zastavom.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Spomenimo i to da kod Zrinjskog zbog povrede neće biti Barišića. Kod Aston Ville nedostaju Moreno, Mings, Hause, Buendia i Bailey, dok je pod upitnikom i Iroegbunam. 

Utakmica Aston Villa - Zrinjski igra se, dakle, sutra s početkom od 21 sat, a glavni sudija je Švicarac Schnyder. U isto vrijeme se u Nizozemskoj sastaju AZ Alkmaar i Legia. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.