Rendulić nakon pobjede u Konjicu: "Aston Villa? Ako su Brightonu dali šest komada..."

Plemiće čeka teško gostovanje

Rendulić nakon pobjede u Konjicu: "Aston Villa? Ako su Brightonu dali šest komada..."

Edmir Škorić

U okviru 9. kola bh. Premijer lige danas je Igman ugostio Zrinjski, koji je sa dva gola u prvih 45 minuta (oba puta Tomislav Kiš) došao do nove pobjede.

Zrinjski je nastavio da niže pobjede, dok je Igman u velikoj rezultatskoj krizi jer ima ukupno šest, a u prvenstvu pet uzastopnih poraza.

Dženis Ćosić, trener Igmana, čestitao je sportski Mostarcima na pobjedi.

"Čestitke Zrinjskom na pobjedi koja je zaslužena. Loše smo otvorili utakmnicu, imali smo problema u organizaciji igre i primili smo naivno gol. Uvijek nam je to problematika. Imamo period od 20 minuta u prvom dijelu gdje smo objektivno trebali dati jedan gol. Kada smo i bili negdje i bolji na terenu, primimo drugi gol i utakmica ide u drugom smjeru", rekao je Ćosić za Arenu Sport, dodavši:

"Možemo da žalimo za prvim poluvremenom. Teška situacija sigurno, pet poraza u nizu, očito je da imamo velikih problema u igri. Ono što brine je da smo u svih pet utakmica napravili dosta šansi, ne postižemo golove, naivno ih primamo..."

Oglasi

"Teško branimo prostor iza leđa. Na sličan način smo protiv GOŠK-a primili gol kao danas dva", zaključio je.

Krunoslav Rendulić svakako je zadovoljniji od svog kolege, a nakon utakmice je dao izjavu za Arenu Sport.

"Uslovi u bili teški za obje ekipe, i u takvim uslovima teško je dati maksimum. Vrijeme teško, teren ne baš idealan. Ono što treba reći je da smo zasluženo dali dva gola u prvom poluvremenu. Čestitke igračima na dobroj predstavi, generalno je bilo jako dobro. Drugo poluvrijeme smo to rutinski sačuvali i naša pobjeda nije dolazila pod znak pitanja", rekao je Rendulić.

Njegovu ekipu sada čeka pakleno gostovanje u Birminghamu kod Aston Ville u 2. kolu Konferencijske lige. Šta očekivati?

"Jedno je liga, a drugo Evropa. Izuzetno teška utakmica, ekipa satkana od pregršt kvalitetnih igrača. Ako razbiju Brighton sa 6:1, onda možete misliti o kakvom timu se radi. Naš cilj je odigrati dobro, na kraju šta bude", poručio je Rendulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjskom u četvrtak slijedi gostovanje u Birminghamu, gdje će biti apsolutni autsajder, a onda će u prvenstvu ugostiti Slogu, koja je danas nakon velikog preokreta od 0:2 došla do 3:2 protiv GOŠK-a.

Što se Igmana tiče, ide na teško gostovanje kod Širokog Brijega i vrlo lako bi se mogao već nakon te utakmice naći u opasnoj zoni jer jedanaestoplasiranaTuzla City ima samo dva boda manje.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Nema veze nakon nam daju 10 komada bitno je se družiti s velikima kad se s njima družiš i ti postajes velik
1 0
Kakaks
Aston villa auu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti