Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Povratak voljenog sina je sve bliži

Tlo u Splitu podrhtava, Poljud će da gori - Hrvatska se sprema za spektakularan transfer

Midhat Šljivak

Splitski Hajduk mogao bi u zimskom prijelaznom roku dobiti veliko pojačanje. Ivan Perišić je, prema navodima Football Insidera, postigao usmeni dogovor s Hajdukom i na Poljud dolazi već na zimu.

Ivan Perišić (34) vjerovatno je pojačanje splitskog Hajduka u zimskom prijelaznom roku. Football Insider piše da je iskusni krilni fudbaler postigao usmeni dogovor s rukovodstvom Hajduka i da je spreman da se vrati kući.

Hrvatski reprezentativac ima ugovor s Tottenhamom do ljeta 2024. godine. Međutim, zbog teške povrede za njega je sezona završena i Spursi su spremni da ga se odreknu već u januaru.

Perišić bi u tom slučaju postao član velikana s Poljuda već u januaru, no s obzirom da je na dugoj pauzi zbog operacije koljena, on bi dres Hajduka mogao obući tek narednog ljeta.

Povratak 34-godišnjeg fudbalera nešto je o čemu navijači Hajduka sanjaju. Silno ga žele vidjeti u dresu kluba u kojem je ponikao, ali za čiji prvi tim nikada nije upisao ni minute.

On je kao tinejdžer bio zvaničnog debija otišao u francuski Sochaux. Potom je izgradio veliku karijeru igrajući za brojne velike klubove kao što su Borussia Dortmund, Bayern i Inter.

Zvali su ga Splićani da se vrati i proteklog ljeta. Pravili su brojne akcije kako bi ga vidjeli u najdražem dresu, no on je na kraju ipak ostao u redovima Tottenhama. Sezonu je otvorio dosta dobro. Ipak, povreda ga je zaustavila i odvojila ga je od terena na duži period.

U bogatom klupskom CV-ju Perišić je još nastupao za belgijske klubove Roeseleare i Club Brugge, te njemački Wolfsburg.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Godinama unazad je standardni član reprezentacije Hrvatske. Dres Vatrenih oblačio je 129 puta i postigao je 33 golova. Bio je dio ekipa koje su ušle u povijest hrvatskog fudbala osvajanjem 2. i 3. mjesta na prethodna dva Mundijala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.