Zbog gnusnih poruka za Marka Livaju morao se oglasiti i HNS!

Uzavrele strasti pred derbi

Zbog gnusnih poruka za Marka Livaju morao se oglasiti i HNS!

Eldar Ganibegović

Marko Livaja u centru je pažnje pred derbi HNL između Rijeke i Hajduka, ali ne po lijepom. Dobio je gnusne poruke, a zbog svega je morao da se oglasi i HNS.

Sedmog oktobra igra se derbi HNL. Rijeka će na Rujevici ugostiti ekipu Hajduka, vodeći tim na tabeli.

Poznato je da navijači Rijeke nimalo ne vole najboljeg igrača Hajduka i jednog od najboljih igrača HNL. U pitanju je, naravno, Marko Livaja.

Ovaj sjajni fudbaler žrtva je velikih uvreda i gnusnih poruka pred utakmicu. Ono što proživljava ovih dana je zaista užasno.

Popularna Armada je izradila naljepnice sa porukom "Umri Livaja" što je zaista velika uvreda za "desetku" Hajduka i definitivno prelazi granicu normalnog.

Oglasi

Nakon svega se morao oglasiti i HNS. Prenosimo njegovo saopštenje:

"Hrvatski fudbalski savez upoznat je s masovnim širenjem naljepnica koje sadrže neprihvatljivu poruku mržnje prema hrvatskom reprezentativcu Marku Livaji.

Hrvatski fudbalski savez u kontaktu je s nadležnim tijelima Ministarstva unutrašnjih poslova te je upoznat kako je kriminalističko istraživanje zbog navedenog govora mržnje u toku. Savez podržava takvu aktivnost MUP-a te pozivamo sve odgovorne navijače da ne pristanu sudjelovati u širenju mržnje kojoj nije mjesto u sportu ni društvu, za razliku od zdravog rivalstva.

Hrvatski fudbalski savez osuđuje svaki oblik govora mržnje, fizičko i verbalno nasilje te smatramo ovakvu poruku krajnje neprihvatljivom te opasnom. Fudbal donosi puno radosti, emocija i strasti cijelom društvu te ga zajedno trebamo štititi od mržnje, diskriminacije i nasilja."

Potražite više informacija na temu HNL:

Koliko god to zvučalo morbidno navijačka pjesma sa stihovima "Umri Livaja" je postala jako popularna među navijačima Rijeke i redovno je pjevaju.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi