Hajduk žestoko kažnjen nakon derbija sa Dinamom!

Ovaj put samo novčano

Hajduk žestoko kažnjen nakon derbija sa Dinamom!

E. Oštraković

Ekipa Dinama i Hajduka kažnjene su, obje novčano, kada je riječ o utakmicama 10. kola SuperSport Hrvatske lige.

Naravno, disciplinski sudija Alan Klakočer obrazložio je svoje odluke.

"GNK Dinamo se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 10. kola Hajduk - Dinamo gostujuća navijačka skupina BBB u 77. minuti zapalila jednu dimnu bombu i četiri baklje od kojih je jedna bačena na tartan stazu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 670.00 eura.

Osim toga Dinamo je kažnjen i jer su njihovi navijači u 45. i 68. minuti skandirali "ubij, ubij tovara", te su tako prekršili član 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Kazna zbog ovog skandiranja je četiri hiljade eura.

Oglasi

Kada je riječ o Hajduku situacija je ovakva:

"HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 10. kola Hajduk - Dinamo domaća navijačka skupina Torcida zapalila minutu prije utakmice jednu baklju, u 1. minuti dvadeset pet baklji i dva topovska udara koja su bačena na tartan stazu, po jednu dimnu bombu u 3. i 5. minuti, jednu baklju u 6. minuti, u 14. minuti jednu baklju i jedan topovski udar koji je bačen na tartan stazu, u 20. minuti jednu baklju, u 22. minuti jednu baklju i jedan topovski udar koji je bačen na tartan stazu, u 43. minuti jedan strob, od 59. do 62. minute ispaljeno je šest raketa vatrometa te zapaljeno šest strobova i više od dvadeset pet baklji, u 66. minuti osam topovskih udara koji su bačeni na tartan stazu i više od sto baklji i strobova te je zbog dima došlo do prekida utakmice u trajanju od minute i pol, u 68. minuti zapaljena je jedna dimna bomba, u 70. minuti jedna baklja, u 76. minuti dva topovska udara, pet dimnih bombi, dvije baklje i dva stroba te su u 77. minuti gostujući navijači BBB zapalili jednu dimnu bombu i četiri baklje, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 20.000,00 eura.

Ipak, to nije sve kada je riječ o kaznama za Hajduk.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kažnjeni su navijači Hajduka i zbog raznih vrijeđanja, kao i zbog toga što su sudiji skandirali "Cigane, Cigane."

Ukupno je Hajduk kažnjen sa 40 hiljada eura, a u slučaju ponavljanja istih prekršaja biti će izrečena teža kazna, tačnije odigravanje utakmice bez navijača.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi