Zna se i šta je bilo u kesi

Zarađuje milione, igra za jedan od najvećih klubova na svijetu, a u sitne sate vozi se na romobilu

Endin Čaušević

Novac koji fudbaleri zarađuju danas u modernom fudbalu igrajući na najvećem nivou je nevjerovatan jer mnogi od njih kada potpišu za neki od najvećih svjetskih klubova postanu milioneri. No, u toj situaciji teško je ostati na zemlji i skroman, ali ima i onih koji to nekako uspiju da urade.

Jasno je koliko novac može promijeniti čovjeka i svjedoci smo kod mnogih sportista kada dođu do ogromnog bogatstva koliko se njihovo ponašanje promijeni, te kako apetiti narastu u svim sferama života.

Međutim, pravi pobjednici su oni koji uspiju s dvije noge ostati čvrto na zemlji i pokazivati ni da ih taj silni novac ne može toliko promijeniti.

Najbolji primjer ovih dana je španski fudbaler Sergio Reguilon koji igra trenutno u Manchester Unitedu na posudbi iz Tottenhama. Iako ima tek 26 godina već je zaradio bogatstvo u karijeri, ali ne dopušta da ga to promijeni.

Reguilon je igrao ranije za Real Madrid, Atletico Madrid i Sevillu, a sada je član jednog od najvećih klubova na svijetu. Ima odličnu platu, ali pokušava pokazati svima da je i on samo čovjek i da mu je skromnost vrlina.

Zbog toga se ovaj 26-godišnjak našao u centru pažnje jer su ga fotografisali na ulicama Manchestera u sitne sate kako se vozi na električnom romobilu.

Iako ima impresivan vozni park nije mu problem uzeti romobil i provozati se po Manchesteru, a posebno su u Engleskoj oduševljeni bili kada su saznali gdje je igrač Uniteda išao.

On je nosio bijelu kesu, a njoj je bio buket cvijeća. Reguilon je bio u lokalnoj cvjećari kako bi svojoj supruzi Marti kupio cvijeće, a ni slutio nije da će ga neko fotografisati i da će postati glavna tema na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od dolaska u Manchester United španski defanzivac se nije previše naigrao jer je odigrao tek tri utakmice i upisao je skromnih 165 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.