Šeik stiže na Old Trafford s milijardama - Crveni đavoli uskoro u rukama Katarske islamske banke
Foto - Ritchie Sumpter News Images

Glazeri konačno odlaze

Šeik stiže na Old Trafford s milijardama - Crveni đavoli uskoro u rukama Katarske islamske banke

Midhat Šljivak

Katarski šeik Jassim bin Hamad Al Thani na korak je od preuzimanja Manchester Uniteda. Porodica Glazer navodno je konačno odlučila prodati klub i to za pet milijardi funti.

Šeik Jassim bin Hamad Al Thani nalazi se na korak od preuzimanja Manchester Uniteda. Engleski mediji tvrde da je porodica Glazer odlučila prodati klub za pet milijardi funti.

Amerikanci su odabrali katarske milijardere koji su tražili stopostotno preuzimanje kluba i to ispred najbogatijeg Britanca Jima Ratcliffea i nekoliko manjih investitora koji su imali zajedničku ponudu.

Porodica Glazer je u novembru prošle godine odlučila prodati klub. Ponude su stizale sa svih strana, a katarski šeik Al Thani i Jim Ratcliffe su bili najkonkretniji.

U junu ove godine Katarani su poslali posljednju ponudu od pet milijardi funti. Glazerovi su očigledno tu ponudu odlučili prihvatiti i uskoro bi Crveni đavoli mogli biti u rukama katarskog šeika.

Oglasi

Dolazak šeika u klub vjerovatno znači ogromne količine novca koje će se 'upumpati' u klub koji već 10 godina čeka na titulu prvaka Engleske.

Šeik Al Thani će sasvim sigurno htjeti najbolje moguće igrače u svom timu i vidjet ćemo kako će velikan s Old Trafforda izgledati kada ga on preuzme.

Jassim bin Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, kako glasi puno ime vjerovatnog vlasnika Manchester Uniteda, dugogodišnji je prvi čovjek Katarske islamske banke.

Radi se o 41-godišnjaku koji se školovao u elitnim britanskim školama i informacije govore kako je veliki navijač Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada će očigledno imati priliku i da vodi tim. Bit će to veliki izazov jer je United već godinama u krizi i vidjet ćemo kakva budućnost čeka velikana s Teatra snova u narednim godinama.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Pleme mu se zatrlo dabogda. Ova nova vjera kreirana od strane Jevreja i zvana vehabizam je najveće zlo koje se muslimanima moglo desiti. Palamude ko magarci ali zato djelima uništiše i malo vjere u ljudima
2 2
user1692778042
Plastika uvijek bili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi