Puca po šavovima na Old Traffordu - Igračima je odvratno ono što radi Ten Hag
Foto - EPA

Ne dopada im se Nizozemac

Puca po šavovima na Old Traffordu - Igračima je odvratno ono što radi Ten Hag

Midhat Šljivak

Sezona Manchester Uniteda nije krenula baš najbolje. Ekipa Erika ten Haga pruža skromne partije, a nizozemski stručnjak konstantna je tema među igračima kojima se gadi način na koji menadžer tretira određene fudbalere.

Manchester United je najavljivao velike stvari na ulasku u novu sezonu. Dovedena su određena pojačanja i mnogi su pomislili da Erik ten Hag ima ekipu za velike domete.

Međutim, otvaranje nove sezone je poprilično katastrofalno. Crveni đavoli igraju zaista skromno, pa je i nizozemski menadžer pod velikim pritiskom od strane navijača.

Nije ovaj 53-godišnjak omiljen ni među fudbalerima Uniteda. Engleski mediji tvrde da se ogromnoj većini igrača gadi način na koji je prošle godine Nizozemac postupao s Cristianom Ronaldom, te trenutno s Jadonom Sanchom.

Ten Hag je doslovno otjerao Ronalda iz Manchestera. Imao je sukobe s njim, čak ga je i suspendovao iz ekipe, da bi na kraju CR odlučio napustiti klub i otići u Al Nassr iz Saudijske Arabije.

Oglasi

Sada se sve ponavlja sa Sanchom. Nizozemcu se nije dopalo ponašanje engleskog fudbalera i smatra da je suviše neprofesionalan za ime kluba u kojem igra. Tražio je i izvinjenje za olako shvatanje treninga, no Sancho nema namjeru da mu se izvinjava.

To je krilnog fudbalera udaljilo od ekipe. Ten Hag ga je izbacio iz grupe, zabranjen mu je pristup trening-centru, a takva dešavanja se nisu dopala ni ostatku ekipe koji postupke svog menadžera gledaju s gađenjem.

Međutim, svi šute. Niko ne želi da se zamjeri Nizozemcu jer će vjerovatno postati samo još jedan u nizu kojeg će Ten Hag otpisati.

I u prošlosti je menadžer Uniteda imao sukobe s igračima. U Ajaxu je Noa Lang platio cijenu njegovog nezadovoljstva i poslao ga je na posudbu, a imao je i sukob s Andreom Onanom kojeg je ovog ljeta doveo na Old Trafford.

Jadon Sancho će također vjerovatno otići iz kluba. Juventus je ponudio dva miliona eura za njegovu posudbu i Torino će vjerovatno biti nova destinacija ovog krilnog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane Erik ten Hag očigledno polako gubi konce u Unitedu. Igrači nisu previše sretni onim što menadžer radi i vidjet ćemo hoće li se određene stvari na Teatru snova u narednom periodu mijenjati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Magarac čelavi hahaha dabogda osto tu još 3 godine..srozaj klub do kraja ..ionako su prosječan klub vec 12 godina... joj bilion i po potrošili u zadnjih 10 godina ..nijedan trofej nisu osvojili hahaha
1 0
Ade1
Koji vam je izvor ili lupate onako kao i uvjek sto pišete
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi