Kamere su sve snimile

Sramota: Francuska zvijezda ne može sakriti osmijeh tokom minute šutnje

Edmir Škorić

U petak ujutro je došlo do napada u Arrasu u kojem je poginuo jedan učitelj, a dvije osobe su teško stradale. Incident se dogodio u srednjoj školi na sjeveroistoku Francuske.

Napadač je navodno, kazala je policija AFP-u, viknuo ''Allahu Akbar'' prije nego što je izveo napad, a navodno se radi o muškarcu 20-ima rođen u Rusiji.

Državno tužilaštvo za borbu protiv terorizma preuzelo je istragu jer se sumnja kako se radilo o terorističkom napadu.

Francuska je iste večeri igrala u Amsterdamu meč kvalifikacija za EP proti Nizozemske i slavila je sa 2:1 uz dva gola Kyliana Mbappea, a prije meča održana je minuta šutnje zbog ubistva u Arrasu.

Međutim, nisu svi to tako shvatali, pa je rezervni igrač Francuske Jean-Clair Todibo uhvaćen kako se smije, što je naravno naišlo na žestoke osude francuske javnosti.

Francuski defanzivca trenutno igra u Nici koju je pojačao iz Barcelone, a uglavnom je rezerva u Francuskoj i do sada u kvalifikacijama nije upisao nijedan minut, ali je zato odigrao 90 minuta u porazu od Njemačke u prijateljskoj utakmici u septembru.

Nije isključeno da ga Francuski fudbalski savez (FFF) odluči kazniti zbog onoga što je uradio sinoć u Amsterdamu, a očekuje se da se i sam igrač oglasi na društvenim mrežama i objasni svoj sramni postupak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dodajmo da je Francuska reprezentacija nakon pobjede nad Nizozemcima osigurala plasman na Euro 2024. godine, a učinile su to i selekcije Belgije i Portugala. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.