Mbappe nestao iz kampa reprezentacije, nije ga bilo na treningu, pa Francuzi saznali šta se dešava

Deschamps je bio upućen u sve

Mbappe nestao iz kampa reprezentacije, nije ga bilo na treningu, pa Francuzi saznali šta se dešava

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske u petak igra u gostima protiv Nizozemska utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Trikolori sutra putuju za Amsterdam, no glavna tema francuske javnosti je Kylian Mbappe koji je napustio danas kamp reprezentacije i otkriveno je zbog čega.

Francuzi u kvalifikacijama igraju Fantastično i na putu su da već sutra osiguraju plasman na Evropsko prvenstvo ukoliko dođu do pobjede protiv Nizozemske u Amsterdamu.

Trikolori će sutra put Amsterdama gdje će navečer odraditi trening na stadionu Ajaxa gdje će se igrati meč. No, u centru pažnje francuske javnosti naša se Kylian Mbappe jer se saznalo da je kapiten Francuske napustio kamp reprezentacije.

Mbappe je odradio jutros trening s ekipom, ali se nije pojavio na večerašnjem treningu. Nije bilo informacija da je povrijeđen i Francuze je itekako zabrinulo zašto Mbappea nije bilo na treningu s ostatkom tima.

Međutim, iz reprezentacije Francuske odlučili su se oglasiti povodom dešavanja na treningu, odnosno činjenice da kapiten nije trenirao s ekipom.

Oglasi

Objavili su da je Mbappe propustio trening jer je imao dozvolu selektora Didiera Deschampsa, ali više informacija nisu željeli otkrivati.

No, mediji u Francuskoj ubrzo su saznali šta se dešavalo i zbog čega je Mbappe morao čak da napusti kamp reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

L'Equipe je objavio da je Mbappe imao smrtni slučaj u familiji i da je dobio dozvolu da napusti kamp reprezentacije i vrati se u Pariz. Očekuje se da će se on večeras vratiti i sutra biti u avionu za Amsterdam.

Inače, utakmica između Nizozemske i Francuske igra se u petak s početkom u 20:45 sati, a Mbappe će bez obzira na sve najvjerovatnije igrati od prve minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi