Pristao na sve

Pred dolazak u Zenicu Španci otkrili istinu o Felixu i pokazali njegovo pravo lice!

Endin Čaušević

Joao Felix ljetos učinio je sve kako bi napustio Atletico Madrid i potpisao za Barcelonu, a sada su španski mediji otkrili na šta je sve portugalski reprezentativac pristao kako bi postao član katalonskog kluba.

Felix je imao iza sebe najteže ljeto u dosadašnjoj karijeri jer je totalno ispao iz ekipe Atletico Madrida na početku nove sezone i to nakon rečenice da mu je san da zaigra u dresu Barcelone.

Do zadnjeg dana prelaznog roka nije se znalo šta će biti s Portugalcem, ali Barcelona je uspjela da ga u posljednjim sekundama dovede na posudbu, a Felix je pokazao da je spreman na sve samo da zaigra za katalonski klub.

Portugalac je učinio sve što je mogao kako bi isforsirao odlazak u Barcelonu, a na kraju je pristao na najmanju moguću platu kako bi se uklopio u finansijski dio katalonskog kluba i kako bi mogao biti registrovan.

Poznato je da već nekoliko godina Barcelona muku muči s finansijama i ne može igračima davati ni blizu plate kao prije. Također, prelazni rok je bio na samom kraju i ostala je samo sića u kasi, ali Felixu je i to bilo dovoljno.

Na kraju je Atletico pristao da pošalje Felixa na posudbu jer je on pristao na minimalac u Barceloni. Svjestan je da u Barci može da oživi karijeru i počeo je zaista odlično, te je pokupio simpatije navijača dokazom koliko je htio da dođe u ovaj klub.

Naime, španski mediji otkrili su da njegova godišnja plata iznosi tek 400.000 eura, odnosno na Felix zarađuje sedmično oko 7.000 eura što je najmanja plata jednog prvotimca u Barceloni.

Poređenja radi Ilkay Gundogan koji je također ljetos stigao u Barcelonu ima godišnju platu od čak 19 miliona eura.

Felix je bio među najplaćenijim u Atleticu, ali je pokazao da mu novac nije bitan i da pristaje na sve samo da ga Barca dovede. Felix igra odlično i već sada mnogi vjeruju da će Barca otkupiti njegov ugovor idućeg ljeta kada će pregovarati oko novih uslova što se tiče plate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Od dolaska u Barcelonu uspio je da zabije već tri gola i upiše tri asistencije, te ponovo na terenu djeluje sretno i zadovoljno što odavno nismo vidjeli.

Felixa ćemo imati priliku gledati sutra na Bilinom polju gdje će reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ugostiti Portugal. Meč u Zenici igra se s početkom u 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.