Jedan od najtraženijih veznjaka odabrao Barcelonu, čak ima posebnu klauzulu da ga jeftinije kupe

Čeka na poziv Katalonaca

Jedan od najtraženijih veznjaka odabrao Barcelonu, čak ima posebnu klauzulu da ga jeftinije kupe

Edmir Škorić

Jedan od najtraženijih centralnih veznjaka u Evropi svakako je brazilski reprezentativac Bruno Guimaraes (25). Iako je na radaru mnogih velikana, on je već donio odluku.

Bruno Guimaraes igra za Newcastle United i sada je na meti Real Madrida, Barcelone i Liverpoola, ali njegov san je svima poznat.

Radi se o velikom navijaču Barcelone i nada se da će ubrzo obući dres Katalonaca. No, neće to biti tako lako jer je sa bogatim Newcastleom nedavno potpisao ugovor do 2028. godine, ali mu je stavljena raskidna klauzula koja iznosi nešto iznad 100 miliona eura.

Međutim, postoji još jedna posebna klauzula koja ide u prilog Barceloni. Prema tvrdnjama iz TNL-a, Bruno Guimaraes mogao bi stići na Camp Nou ako Špancio plate manji iznos: između 65 i 70 miliona eura.

Očito je fudbaler tražio da mu u klauzulu postave "popust" za Barcelonu jer je to klub u kojem želi da igra u budućnosti i sada se nada da će Katalonci to prepoznati i krenuti po njegov potpis.

Oglasi

On je u Newcastle stigao početkom 2022. godine i ubrzo postao neizostavan član prvih 11 Svraka. Doveden je za 42 miliona eura iz Lyona, ali sada košta barem duplo više.

U ljetnom prijelaznom roku pokušavao ga je dovesti Liverpool, koji je nudio čak 115 miliona eura, ali Newcastle je ipak odlučio da zadrži Brazilca koji bi im pomogao u grupnoj fazi Lige prvaka, ali i želji da opet izbore ovo elitno takmičenje kroz jako prvenstvo u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijače Barcelone sigurno će obradovati ova vijest, ali je pitanje ima li uprava kluba i trener Xavi želju da dovede Guimaraesa, iako ne treba sumnjati u kvalitete ovog veznjaka.

Trenutno je s reprezentacijom Brazila, a protiv Venezuzele u nedavnom remiju proveo je na terenu 79 minuta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi