Dok svi trče u S. Arabiju po silne milione nevjerovatno šta je Felix uradio da dođe u Barcelonu

Njemu novac nije toliko bitan

Dok svi trče u S. Arabiju po silne milione nevjerovatno šta je Felix uradio da dođe u Barcelonu

Endin Čaušević

Portugalski reprezentativac Joao Felix u posljednjim satima ljetnog prelaznog roka napustio je Atletico Madrid i stigao je na posudbu u Barcelonu. Mjesecima je odbijao ponude jer je za njega jedina opcija bila Barca, a mnogi ne mogu da vjeruju šta je Felix uradio da bi na kraju došao u katalonski klub.

Felix se na kraju prošle sezone vratio u Atletico Madrid nakon što je pola godine bio na posudbi u Chelseaju, ali londonski klub nije htio da otkupi njegov ugovor.

No, Portugalac ni slutio nije da će povratak u Madrid za njega pokrenuti pravi pakao. Klub mu je uzeo broj sedam, a Diego Simeone mu je odmah dao do znanja da nije u njegovim planovima.

Felix je i sam sebi sve otežao izjavom da mu je san da zaigra u Barcelonu zbog čega je navukao gnjev navijača. Atletico je htio da Felixa proda i zaradi novac, no on je to odbijao jer mu je jedini cilj bio da ide u Barcu.

Zbog finansijske situacije Katalonci su mogli samo da ga dovedu na posudbu, a to su uspjeli da urade u posljednjim satima ljetnog prelaznog roka. No, ništa od toga ne bi bilo moguće da Felix nije toliko insistirao na odlasku u Barcelonu zbog čega je pristao na nevjerovatne stvari.

Oglasi

Španski mediji otkrili su da je Joao Felix odustao od čak 17 miliona eura samo da bi došao u Barcelonu, a uopšte nije siguran da će katalonski klub moći narednog ljeta da otkupi njegov ugovor od Atletica.

On je prije odlaska u Barcu pristao da produži ugovor s Atleticom prema kojem mu je sada prepolovljena plata. Umjesto šest miliona eura on sada zarađuje tri miliona eura godišnje u tom klubu.

Sam je pokrio dio plate koju mu Barcelona treba da isplaćuje, a na kraju je dao i dio obeštećenja Atleticu i Katalonci su njegovu posudbu platili svega 400.000 eura.

Samo ove sezone Felix će biti u gubitku od skoro pet miliona eura, a zbog činjenice da je pristao i na smanjenje plate njegov gubitak ide na čak 17 miliona eura i to sve zbog toga što mu je bio san da zaigra za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da Barca na ljeto neće imati pravo otkupa njegovog ugovora već će morati da pregovara s Atleticom oko cijene ukoliko budu željeli da ga zadrže što uopšte ne garantuje Felixu ostanak u katalonskom klubu.

Ipak, pokazao je da mu novac nije na prvom mjestu i koliko silno je htio da ide u Barcelonu da se odrekao tolike sume novca što bi zaista rijetko ko uradio na njegovom mjestu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1693649282
Lik nema pojma samo izvikan
1 0
Benz
Njega ****ni Chelsea nije htio, koji kupuje igrace ko na traci, cak ga ni Xavi nije htio, LaPorta ga je doveo. I niko nije dao ponudu bilo kakvu ovo za 17 mil je cista izmisljotina. Romano je prije par dana imao tweet o njemu, cudno mu bilo sa ga ni Saudijci nece
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti