Leo Messi najnovijom odlukom u očaj bacio navijače Barcelone

Slavi se zato u Miamiju

Leo Messi najnovijom odlukom u očaj bacio navijače Barcelone

Eldar Ganibegović

Lionel Messi ljetos je napustio evropski fudbal i otišao u Inter iz Miamija. Priča se posljednjih dana da bi se ekspresno mogao vratiti u Evropu i to u Barcelonu, a Argentinac je donio konačnu odluku.

Nakon što je dvije godine proveo u PSG-u, Lionel Messi ovog je ljeta kao slobodan igrač otišao u MLS. Potpisao je za Inter iz Miamija.

Tamo se ubrzo pokazao kao ključni igrač. Međutim, posljednjih dana pojavile su se glasine kako bi se mogao vratiti u Barcelonu i to na posudbu predstojeće zime.

S obzirom na to da je Inter Miami propustio priliku da se plasira u doigravanje MLS-a, to znači da će Leo praktično biti slobodan skoro sve do februara.

Zbog toga su se pojavile glasine kako bi mogao u Barcelonu ili čak u Saudijsku Arabiju na posudbu, kako bi ponovo igrao protiv ili čak sa Cristianom Ronaldom.

Kako je izvijestio Fabrizio Romano, Messi je donio odluku. Rastužit će ona i navijače Barcelone i fanove u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

Leo Messi ne razmišlja ni o povratku u Barcelonu, ali ni o prelasku u Saudijsku Arabiju, istakao je Italijan.

Za Lea Mesija slijedi nekoliko utakmica sa reprezentacijom Argentine i Interom iz Miamija, nakon čega će u decembru otići na petosedmični odmor.

Argentinac će se vratiti na teren u januaru 2024. godine kada Inter Miami nastavlja pripreme za novu MLS sezonu.

Inače, ugovor s Interom Messi ima do 2025. godine i planira ga odraditi do kraja. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi