Dinamu milioni 'padaju s neba'
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Novi transfer će im se isplatiti

Dinamu milioni 'padaju s neba'

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo dobro će profitirati na još jednom transferu svog nekadašnjeg fudbalera Danija Olma. Sjajni ofanzivac navodno je dogovorio prelazak u Barcelonu vrijedan 60 miliona eura, a hrvatskom prvaku će pripasti 6.2 miliona eura.

Dani Olmo navodno je veoma blizu potpisa za Barcelonu. Katalonski mediji javljaju da će 25-godišnji krilni fudbaler pojačati svoj nekadašnji klub u transferu vrijednom 60 miliona eura.

Njegovom prodajom bit će zadovoljan i zagrebački Dinamo. Oni po dogovoru s RB Leipzigom imaju 20 posto od zarade na transferu, pa će na račun hrvatskog šampiona leći pozamašna cifra.

RB Leipzig je Olma Dinamu platio 29 miliona eura. Prodat će ga za 60, što znači da su na transferu zaradili 31 milion eura. Od te cifre 20 posto ide Dinamo i to je u konačnici ukupno 6.2 miliona eura.

Oglasi

Dinamo će tako od španskog reprezentativca u pet godina zaraditi nešto više od 35 miliona eura i to je dokaz da se nekada na Maksimiru sjajno poslovalo.

Olmo je karijeru počeo u Barceloni. Ipak, kao 16-godišnjak je donio veliku odluku da se pridruži Dinamu i to se pokazao kao vrhunski potez jer je u Zagrebu postao istinska zvijezda.

Fenomenalnim nastupima za Modre privukao je veliku pažnju elitnih klubova. Ranije se povezivao s mnogim od njih, no on se odlučio otići u RB Leipzig i ponovo je donio ispravnu odluku jer i u Njemačkoj igra fenomenalno.

Sada je došao red na najveći korak u karijeri. Barca je klub o kojem sanja i kojeg voli, te će po svemu sudeći od narednog ljeta imati šansu da zaigra u dresu Blaugrane.

Španski fudbaler je ove sezone nastupio u četiri utakmice za njemački klub i ima učinak od pet golova i jedne asistencije. Trenutno je van terena zbog povrede.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ukupno je u dresu Leipziga u 127 utakmica postigao 26 golova uz 30 asistencija. Za Dinamo je odigrao 124 meča, pogađao je 34 puta i upisao je 28 asistencija.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi