(AP Photo/Andre Penner)

Jasno je za koga je spremna 'devetka'

Zbog njega niko ne nosi broj 9 u Realu - 'Čudovište' stiže i Kraljevi su mu već dali sve

Midhat Šljivak

Odlaskom Karima Benzeme iz Real Madrida dres s brojem 9 ostao je upražnjen, a tako će biti sve do ljeta naredne godine kada će u klub stići mladi Brazilac Endrick.

Real Madrid je odlučio da ove sezone broj 9 bude slobodan. Slavnu 'devetku' prethodnih godina je nosio Karim Benzema, a nakon njegovog odlaska je bilo dosta špekulacija o tome ko će je preuzeti.

Međutim, donijeta je odluka da ove sezone niko ne nastupa s brojem 9. Broj se čuva za ljeto kada će se Kraljevima priključiti još jedna mlada brazilska zvijezda Endrick.

Ovaj tinejdžer u Madrid stiže u julu naredne godine, neposredno pred svoj 18. rođendan i dobit će 'devetku' koju će po mišljenju mnogih nositi dugo.

Real je posao s Endrickom sklopio još prošle godine. Talentovani tinejdžer bit će plaćen 37.5 miliona eura brazilskom velikanu Palmeirasu

Ove sezone 17-godišnji fudbaler je u dresu Palmeirasa odigrao ukupno 42 utakmice i postigao je osam pogodaka i dodao je jednu asistenciju. To je poprilično zabrinulo Kraljeve, no neefikasnost se pripisuje mladosti.

Uvjereni su u Madridu kako su napravili ispravan potez njegovim dovođenjem. Prethodnih godina su napravili vrhunske poteze s Viniciusom Juniorom i Rodrygom koji su eksplodirali u kraljevskom klubu iako su došli kao veoma mladi.

Oni su danas nosioci igre Reala. U Madridu se nadaju da će se Endrick savršeno uklopiti i zbog toga čine sve da mu olakšaju dolazak u glavni grad Španije.

Endricka porede s brazilskim legendama Ronaldom, Peleom i Romariom, a on o svojoj igri kaže:

"Uvijek se borim od prve do zadnje sekunde. Nikad ne odustajem, vršim pritisak na defanzivce i trčim više od svih", rekao je Endrick.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hoće li biti nova zvijezda ili još jedan u nizu propali talenata brazilskog fudbala vidjet ćemo u narednim godinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.