Problem u Madridu zbog nasljednika Carla Ancelottija - Bayern i Liverpool će mu pokucati na vrata
Foto - EPA

Alonso je prva želja, ali...

Problem u Madridu zbog nasljednika Carla Ancelottija - Bayern i Liverpool će mu pokucati na vrata

Midhat Šljivak

Carlo Ancelotti na kraju ove sezone napušta klupu Real Madrida, a kao glavni kanidat za njegovog nasljednika spominje se trenutni trener Bayer Leverkusena Xabi Alonso. Svi su oduševljeni načinom na koji igraju Apotekari i sjajni stručnjak je prvi izbor Kraljeva za poziciju trenera. Međutim, u Madridu vlada strah jer bi na vrata španskog trenera mogli pokucati Bayern ili Liverpool.

Xabi Alonso prvi je kandidat za novog trenera Real Madrida. Predsjednik Kraljeva Florentino Perez očaran je načinom na koji 41-godišnjak vodi ekipu Bayer Leverkusena i sprema mu ponudu za dolazak na Santiago Bernabeu narednog ljeta.

Carlo Ancelotti na kraju sezone napušta Real. Perez kao idealnu zamjenu vidi Alonsa i namjerava uskoro početi pregovore o njegovom dolasku na klupu kraljevskog kluba.

Međutim, Real nije jedini koji bi Alonsa rado vidio kao vođu tima. Navodno iste želje imaju Bayern i Liverpool koji su također spremni za trenerske promjene u svojim ekipama.

Njihov interes mogao bi se povećati u zavisnosti od sezone, odnosno ako ova sezona ne bude previše uspješna, a to bi moglo dovesti do ubrzanja pregovora između Reala i Alonsa.

Oglasi

U slučaju da Perez ne uspije angažovati Xabija Alonsa na listi su mu dodatna tri trenera. Alvaro Arbeloa, Raul Gonzalez, te Zinedine Zidane. Naravno, angažman Zidanea je nešto što bi svi rado ponovo doživjeli jer je čuveni Francuz prethodnih godina uzeo sve moguće trofeje s klubom.

Xabi Alonso je međutim prvi izbor bez obzira na sve. Uz sebe bi imao zaista spektakularan mladi tim s kojim bi mogao napasti trofeje na svim frontovima.

Španski trener je prije dolaska u Leverkusen tri sezone radio kao trener B ekipe Real Sociedada, a karijeru je započeo upravo u omladinskim kategorijama Reala.

On je i kao fudbaler nastupao za Kraljeve. U Madridu je proveo pet godina (2009-2014), a u bogatoj karijeru u kojoj je osvojio brojne trofeje je nastupao još za Real Sociedad, Liverpool i Bayern, gdje je 2017. godine završio karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vođenje Kraljeva sigurno je izazov života za sve trenere i vidjet ćemo hoće li Xabi zaista naslijediti Carla Ancelottija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ziva istina,eno Klopp je pred otkazom,samo se ceka zvanicna potvrda HAHAHAHAHAHA...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti