Vinicius Junior svijetu otkrio ime svog narednog kluba: "Obećao sam ocu..."

Obećanje je dug

Vinicius Junior svijetu otkrio ime svog narednog kluba: "Obećao sam ocu..."

Edmir Škorić

Brazilski reprezentativac Vinicius Junior nedavno je kazao da je spreman do kraja života ostati u Madridu, ali čini se da to neće biti slučaj, s obzirom na to da je spreman da ispuni obećanje dato ocu i da karijeru okonča u "klubu mog života".

Nakon nedavne pobjede nad Osasunom (4:0), Vinicius je izjavio da je spreman zauvijek ostati u Madridu i da želi biti igrač Reala do kraja svoje karijere.

Malo je igrača koji su spremni tolike godine provesti samo u jednom klubu, ali Brazilac očito smatra da je Madrid najbolje mjesto za njega, ali ipak, sada je već jasno da će nakon Reala preći u klub koji je nazvao klubom svog života. Uostalom, ocu je obećao...

"Mislim da bih mogao ostati u Realu cijelu karijeru, ali klub mog života je Flamengo. Obećao sam ocu da ću se jednog dana vratiti tamo. Moram održati to obećanje", kazao je Vinicius.

Sada je gotovo sigurno da će Vinicius godinama nositi dres Reala, a da će njegov naredni i vjerovatno posljednji klub biti Flamengo.

Oglasi

Brazilski reprezentativac je upravo iz Flamenga prešao u Real Madrid u ljeto 2018. godine za odštetu od oko 45 miliona eura i čini se da je to bio pun pogodak Florentina Pereza.

Vinicius briljira već sezonama, a aktuelnoj je postigao tri gola na sedam utakmica, ali je nekoliko njih propustio zbog povrede. Sada je ponovo na terenu i golom i asistencijom u zadnjem meču protiv Osasune pokazao je da je opet u formi.

Igrajući za Real 21-godišnji fudbaler je postigao 62 gola uz 65 asistencija na 232 meča, dok je kao član Flamenga upisao 49 zvaničnih nastupa i postigao 10 golova uz četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Madriđani su trenutno prvi na tabeli La Lige, a uspješni su i u Ligi prvaka gdje su ostvarili dvije pobjede u prva dva kola, protiv Union Berlina i Napolija.

Nakon što se okonča reprezentativna pauza, Real će gostovati Sevilli 21. oktobra, a onda i Bragi tri dana kasnije u 3. kolu Lige prvaka. Mjesec će okončati El Clasicom i duelom s Barcelonom na Camp Nou i ta se naravno utakmica s nestrpljenjem očekuje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi