Katalonci kipte od bijesa: "La Liga je pogurala Real pred El Clasico"
Foto - EPA

Nachu smanjena kazna

Katalonci kipte od bijesa: "La Liga je pogurala Real pred El Clasico"

Midhat Šljivak

Kapiten Real Madrida Nacho Fernandez (33) igrat će protiv Barcelone u El Clasicu nakon što mu je smanjena kazna zbog crvenog kartona kojeg je dobio na meču s Gironom. On je zbog brutalnog starta nad Portuom dobio suspenziju od tri utakmica, ali je nakon žalbe kazna smanjena na dvije utakmice, pa će Nacho moći igrati protiv Barcelone.

Nacho Fernandez je brutalnim startom na meču protiv Girone razbijesnio javnost u Španiji. Kapiten Reala je teško povrijedio Portua, da bi ga potom La Liga kaznila s tri utakmice suspenzije.

Iako je start bio zaista težak Nacho je odlučio da se žali na odluku La Lige. Apelaciona komisija je pregledala slučaj i na kraju je odlučeno da se kapitenu Reala kazna smanji.

Tako će 33-godišnji defanzivac umjesto tri, pauzirati dvije utakmice. Jednu je već odradio protiv Osasune, drugu će protiv Seville, te će se na teren vratiti u najvećem derbiju protiv Barcelone.

Oglasi

Katalonci su naravno bijesni zbog ove odluke. Smatraju da je ovo još jedan dokaz da je La Liga naklonjena Kraljevima iz Madrida i brojni su komentari na društvenim mrežama.

"La Liga je ponovo pogurala Real". "VARdrid i Perez ponovo u akciji", samo su neke od poruka navijača katalonskog kluba.

Imali su ovog puta odgovor od fanova Reala. Dobili su jasnu poruku da mogu plakati kasnije: "Sad tek počinje kuknjava", komentar je navijača madridskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je trenutno vodeći tim La Lige. Kraljevi su skupili 24 boda iz devet utakmica, a Barcelona je na trećem mjestu s tri boda manje. Između njih se umiješala mala Girona koja igra fenomenalno i skupila je 22 boda.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Barcelona imate vi većih briga od el clasica morate vratit pare koje ste dužni.
2 0
user1620593935
realu se pomaze zadnjih 100 godina pa je sad ovo kao nesto cudno hahah
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti