Tek je stigao, ali nije dio Ancelottijevih planova: Real Madrid ga se rješava već na zimu

Nije se naigrao

Tek je stigao, ali nije dio Ancelottijevih planova: Real Madrid ga se rješava već na zimu

Edmir Škorić

Carlo Ancelotti ima ključnu i vjerovatno posljednju sezonu pred sobom u Real Madridu. Ovog ljeta potpisano je nekoliko igrača razmišljajući o budućnosti jer Florentino Perez želi da se uspostavi dominacija u Španiji nakon loše prošle sezone, ali neki od pridošlica ne uklapaju se u viziju kluba.

Do sada je najviše od pojačanja svakako pokazao Jude Bellingham, koji je fantastičan na startu sezone i od njega se očekuje da bude dugoročno rješenje u veznom redu i nasljednik Luke Modrića.

Istovremeno, neki nisu opravdali očekivanja. Realu se sa posudbe iz Milana vratio Brahim Diaz, ali španski reprezentativac nije zablistao na terenu, iako je već postigao jedan gol. Ipak, treba reći da je uglavnom na klupi za rezerve.

U Milanu je na posdbi gotovo dvije sezone briljirao, ali po povratku u Madrid, Carlo Ancelotti je shvatio da nije baš idealan tip za njegovu ekipu. Osim toga, ni Perez nije uvjeren u kvalitete Diaza, pa će na zahtjev Ancelottija igrača poslati na posudbu već u zimu.

Perez je mišljenja da Diaz treba više da igra, ipak je to igrač kojeg je sam doveo iz Engleske, ali Ancelotti je već saopštio odluku i želi da igrač ne bude dio tima nakon januara.

Oglasi

Diaz bi tako mogao ponovo da napusti Madrid i to na neko vrijeme, a mogao bi se vratiti na ljeto, ionako tu više neće biti Carla Ancelottija budući da Italijan preuzima reprezentaciju Brazila.

Za sada se kao novi klub Španca koji želi igrati za Maroko nameće Sevilla, gdje bi mogao da dobije konkretnu minutažu i da igra velike utakmice, kako u Španiji, tako i u Ligi prvaka.

Brahim Diaz svakako želi da uspije kao igrač Real Madrida, ali na pravu šansu će još morati da sačeka. 24-godišnjak je ove sezone od povratka u Real odigrao osam mečeva i postigao gol protiv Las Palmasa, ali ukupno je na terenu proveo 117 minuta.

U Madrid je došao iz Manchester Cityja, koji ga je još 2014. godine doveo u svoju Akademiju iz Malage u kojoj je rođen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Diaza, koji se dakle vratio sa posudbe iz Milana, u Real su ovog ljeta stigli Bellingham kao najveće pojačanje iz dortmundske Borussije, potom Arda Guller iz Fenerbahčea, Joselu iz Espanyola na posudbu, Fran Garcia iz Rayo Vallecana, te golman Kepa Arrizabalaga iz Chelseaja, također na posudbu.

Klub je napustilo nekoliko fudbalera, a najviše se osjetio odlazak Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju, dok je Eden Hazard okončao karijeru po isteku ugovora, a Marco Asensio je kao slobodan igrač potpisao za PSG.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti