FOTO: T. Hebib

Prvi čovjek NFSBiH

Vico Zeljković se oglasio nakon debakla u Zenici: Smatra da je penal glavni krivac

Haris Zilić

Zenički debakl od Portugala i poraz od 0:5 zabolio je mnoge navijače Bosne i Hercegovine, pogotovo one koji su imali nadu da možemo nešto uraditi do kraja kvalifikacija za EURO.

Vrlo brzo smo vraćeni u realnost i okrećemo se baražu. Nakon utakmice u Zenici oglasio se i prvi čovjek NFSBiH, Vico Zeljković.

Zeljković je kao glavni uzrok visokog poraza našao u penalu koji je rano i prestrogo dosuđen za Portgualce.

"Nesrećno dosuđen penal na samom početku utakmice protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija je dosta toga poremetio i bilo je teško vratiti se u utakmicu.

Siguran sam da će igrači i selektor izvući pouke iz dosadašnjeg toka kvalifikacija i spremiti se za ono što nas čeka u martu", napisao je Zeljković na svojoj zvnaičnoj Facebook stranici.

Nakon utakmice u Zenici potpunu odgovornost je preuzeo selektor Savo Milošević.

"Poraz je težak, a igra još gora. Odgovornost i krivica je na meni. Energetski i fizički nismo mogli u tri dana odigrati na visokom nivou i opet je to moja odgovornost jer je trebalo četiri pet novih igrača", rekao je Milošević i nastavio:

"Drugi razlog je opet moja odluka da malo više stojimo u riziku jer je ostala neka šansa u grupi. Mi nemamo veznog igrača sa defanzivnim katakteristikama, tako da su sve odluke moje bile i bio sam svjestan rizika."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Vraćamo se na to da moramo naredne dvije utakmice gledati kao pripreme, ali ovakve utakmice kao večeras otvore dosta problema."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.