Plakati u Vaduzu protiv prvog čovjeka Saveza: Vico odlazi!

Jasna poruka navijača

Plakati u Vaduzu protiv prvog čovjeka Saveza: Vico odlazi!

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je gostovala u Lihtenštajnu gdje je savladala domaću selekciju s 2:0. Na ovom meču navijači bh. selekcije su napravili nekoliko prekida u kojima su pozvali čelnike Fudbalskog saveza BiH da odu s funkcija, a pojavile su se i fotografije prvog čovjeka Vice Zeljkovića.

Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras su u Vaduzu u nekoliko navrata prekidali utakmicu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv selekcije Lihtenštajna.

Početkom drugog poluvremena na terenu su se pojavile i baklje. Sudija je istog trenutka prekinuo utakmicu te je uz pomoć kapitena Edina Džeke zamolio navijače da ne prekidaju susret.

Oni su nakon razgovora i poslušali kapitena, no s tribina se jasno čulo šta žele: "Savez, napolje" i "Vico, odlazi", čulo se s tribina stadiona u Vaduzu.

Oglasi

Nije ni to sve. Na stadionu su bile izlijepljeni posteri prvog čovjeka Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine s jasnom porukom da ode s funkcije.

BHFanaticosi su večeras poslali jasnu poruku glavnom čovjeku bh. fudbala koji je nedavno imao poprilično provokativan nastup na press konferenciji u kojem je "prozvao" navijače, što svakako nije smio uraditi jer fudbal se igra radi navijača, a ne onih koji sjede u udobnim foteljama.

Oni su mu večeras jasno odgovorili. Vjerovatno ih je ovaj put dobro čuo o željama koje imaju.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Lihtenštajna s 2:0 u Vaduzu, a pogotke su postigli Amar Ramhanović i Miroslav Stevanović.

Bio je ovo debi Save Miloševića na klupi nacionalnog tima BiH koji već u ponedjeljak igra novi meč, a protivnik je Portugal koji je večeras pobjedom nad Slovačkom od 3:2 već osigurao plasman na Evropsko prvenstvo.

Bit će to dobra prilika da se napravi dobar rezultat i da se konačno krene u pozitivnije note bh. fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi