Navijači Chelseaja nisu mogli vjerovati šta se dešava

Sterling se s tinejdžerom svađao ko će izvesti penal, a potez saigrača mu zabio nož u leđa

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja igraju na Stamford Bridgeu veliki gradski derbi protiv Arsenala u okviru devetog kola engleskog Premiershipa.

Plavci nakon prvog poluvremena vode protiv Topnika sa 1:0, a najbitniji detalj u prvom dijelu desio se u 15. minuti.

Tada je glavni sudija nakon signalizacije iz VAR sobe svirao penal za domaće jer je rukom igrao Saliba, a iako su mnogi mišljenja da to nije za najstražije kazne na kraju Kavanagh nije mijenjao odluku.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je mladi veznjak Cole Palmer koji je uspio da pogodi za 1:0 i dovede Chelsea u vodstvo.

Međutim, igrači Cheseaja nisu mogli bez skandala jer su kamere snimile svađu Palmera i Raheema Sterlinga oko toga ko će šutirati penal.

Palmer je prvi uzeo loptu u ruke, ali je Sterling prišao i poručio mu da on kao iskusniji igrač treba da izvede penal, no 21-godišnji veznjak to nije dopustio.

Iako je Sterling u jednom trenutku uzeo Palmeru loptu na kraju su mu ostali igrači poručili da je odluka da upravo mladi veznjak šutira penal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Palmer je bio siguran s bijele tačke i pogodio je za 1:0, a na kraju mu je i Sterling prišao kako bi mu čestitao na golu.

Šta se dešavalo oko svega toga možete pogledati na OVOM LINKU.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.