Igrači se vraćaju u klubove, a već u subotu gledamo tri velika gradska derbija u Evropi!

Dva u Engleskoj i jedan u Turskoj

Igrači se vraćaju u klubove, a već u subotu gledamo tri velika gradska derbija u Evropi!

E. Ganibegović

Prethodnih šest dana uživali smo u utakmicama 7. i 8. kola kvalifikacija za EURO, a sada nam slijedi povratak na klupski fudbal. Već će subota ponuditi nekoliko sjajnih utakmica, te i tri velika gradska derbija.

Derbi Liverpoola poznat kao Merseyside derbi igra se u subotu 21. oktobra od 13:30 u okviru 9. kola engleske Premier lige.

Domaćin je Liverpool na Anfieldu i biti će veliki favorit protiv gradskog rivala. Redsi ovu utakmicu čekaju na 4. mjestu sa 17 bodova, tri manje od vodećih Tottenhama i Arsenala.

Karamele s druge strane imaju sedam bodova i na 16. su mjestu s tri boda iznad zone ispadanja.

Pet sati kasnije, od 18:30, na Stamford Bridgeu igra se i londonski derbi između Chelseaja i Arsenala.

Izabranici Mikela Artete blagi su favoriti. S 20 bodova na tabeli dijele prvo mjesto sa Spursima, dok je Chelsea tek 11. s 11 bodova no s optimizmom čekaju ovaj susret jer su vezali dvije pobjede.

Oglasi

Deveto kolo turske Super Lige nosi istanbulski derbi između Galatasarayja i Bešiktaša i to na Galatinom Rams Parku kapaciteta 52.280 mjesta.

Favorit pred ovu utakmicu svakako je domaćin. S 22 boda od maksimalnih 24 nalazi se na drugom mjestu iza Džekinog Fenerbačea, no pitat će se nešto i gosti koji su sa 16 bodova na 4. mjestu.

Na ovoj utakmici trebali bismo gledati i bh. reprezentativca Amira Hadžiahmetovića i to u dresu gostujuće ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije CSKA, ali jeste moskovski derbi. Vrijedi spomenuti da će se od 15:30 igrati i meč 12. kola ruske Premier lige između Lokomotive i Dinama.

Od zvučnijih utakmica u subotu još se mogu izdvojiti duelu Torino - Inter, Sevilla - Real Madrid, Nice - Marseille...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti