FOTO: Damir Krajac/CROPIX

Modri iza sebe imaju loše rezultate

Dinamo je do sada Jakirovića pazio kao bebu, ali sprema li se crni scenarij?

Haris Zilić

Dinamo Zagreb ne briljira ove sezone i to je svima jasno u Hrvatskoj, ali i regiji koji prate zagrebački klub. Novi udarac došao je ove subote i poraz od Gorice 2:1 u 12. kolu HNL-a.

Dinamo je vodio na kraju izgubio i to je još jedan težak udarac za Sergeja Jakiroivća na klupi Dinama nakon dolaska sa Rujevice.

Jakirović je došao iz Rijeke i način na koji je napustio tim sa Rujevice izazvao je dosta prašine u hravstkoj i regionalnoj javnosti.

Mnogi će reći "sve se vraća, sve se plaća", a bivši trener Zrinjskog ima teške dane na klupi Dinama.

Jedna stvar Jakirovića mora da brine, a to je podatak koji su plasirali hrvatski mediji - Dinamo se i zbog mnogo boljih rezultata od onih koje ima Jakirović zahvaljivao trenerima.

Međutim, Jakirović ima očigledno popust na Maksimiru, podršku Uprave kluba, iako hrvatski mediji sve više pišu o njegovoj mogućoj smjeni, ali i prave ankete među navijačima.

Eliminacija od Sparte Prag u play-offu Evropa lige, poraz od Hajduka u derbiju, sramotno izdanje protiv Balkanija u Prištini u grupama Konferencijske lige i sada šokantan poraz od Gorice.

Čini se da je Jakirović ispucao bonus, a duel protiv još jednog češkog predstavnika Vitorie Plzen u trećem kolu grupne faze Konferencijske lige koji je na rasporedu u četvrtak mogao bi biti i odlučujući za Jakirovića.

U slučaju novog, petog neuspjeha na klupi Dinama, teško da će mu biti oprošteno.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prvo, što bi poraz od Plzena doveo Dinamo u nezgodnu situaciju kada je u pitanju borba za evropsko proljeće, a druga stvar što bi novi neuspjeh i igrače dodatno uzdrmao, posebno na samopouzdanju.

Šta će biti naredni koraci Dinama i kako će se postaviti prema Sergeju Jakiroviću saznat ćemo već naredne sedmice, a ne bi nas iznenadilo da dođu i novosti sa Maksimira u narednim satima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.